Karalahti seuraa Niemistä kuin hai laivaa – ensin Keuruulta Mikkeliin ja nyt Lahteen

Keni Karalahti on kulkenut pelaajana samaa polkua kuin Ville Nieminen valmentajana. Kaksikko edusti ensin Mestiksen KeuPa HT:tä, sitten Mikkelin Jukureita ja ensi kaudesta lähtien Lahden Pelicansia. Kuva: Jukka Rautio/Europhoto

Pelicans on tehnyt sopimukset ensi kaudesta hyökkääjä Jonne Jantusen ja puolustaja Keni Karalahden kanssa. Molempien pelaajien sopimukset kattavat ensi kauden, ja Jantusen sopimuksessa on lisäksi optio kaudesta 2019–2020.

Oikealta ampuva 21-vuotias Jantunen on lahtelaisen kiekkokoulun kasvatti ja viime kaudella mies esiintyi 21 Liiga-ottelussa, joissa syntyi tehopisteet 1+5=6.

Jonne Jantunen on Lahti-kiekon legendan Marko Jantusen poika.

Puolustaja Keni Karalahti saapuu Lahteen Mikkelin Jukureista. Hurjia harppauksia urallaan viime vuosina ottanut Karalahti pelasi vielä kaudella 2014–2015 HC Vissyssä 3-divisioonaa, mistä matka jatkui Mestiksen Keupa HT:n kautta Jukureihin.

Keuruulaisjoukkuetta valmensi tuolloin Ville Nieminen, jonka kanssa Karalahti on kulkenyt yhtä matkaa nyt kolmanteen seuraansa.

25-vuotias Karalahti edusti mikkeliläisseuraa edellisen kahden kauden ajan ja kuluneella kaudella miehellä oli sarjan tyvipäähän sijoittuneen joukkueen paras plus-miinus-tehotilasto, +5.

– Karalahti on ottanut kovia harppauksia urallaan ja seuraavan stepin aika on täällä Lahdessa. Potentiaalia on jatkaa kovaa kehitystä entisestään, Pelicansin pelaajakoordinaattori Janne Laukkanen kertoo.

Keni Karalahti on ex-kiekkoilija Jere Karalahden veli.