Kapasen koulu vetää lupauksia Kuopioon – Kanadasta palavalle Vesteriselle KalPa-sopimus

Sami Kapasen maine Pohjois-Amerikan metkut tuntevana valmentajana vetää nuoria lupauksia Kuopioon. 

Tuorein nimi KalPan miehistössä on 19-vuotias oma kasvatti Saku Vesterinen. Nuori puolustajalupaus on pelannut kaksi viimeistä kautta Kanadan juniorisarja QMJHL:n Charlottetown Islandersin riveissä.

– Kanadan juniorisarjat on aika erilaisia Suomeen verrattuna. Porukkaa riittää hallissa ja pienessä kaukalossa myös vauhti on eri tasolla. Tosi hyvä kokemus se oli itselle, Vesterinen sanoo kuopiolaisseuran tiedotteessa.

Siilinjärveltä lähtöisin oleva puolustaja on on tehnyt KalPan kanssa kaksivuotisen liigasopimuksen.

Viimeksi KalPa-paidassa Vesterinen pelasi kaudella 2014-2015, jolloin sarjatasona oli B-nuorten SM-sarja. Vesterinen on päässyt näyttämään kykyjään myös U16- ja U18-maajoukkueissa.

Oikealta ampuva Vesterinen viimeisteli kahden kauden aikana pelaamassaan 116:ssa QMJHL:n runkosarjaottelussa tehot 10+44=54. Viime kaudella 19-vuotias puolustaja iski QMJHL:n runkosarjassa seitsemän maalia ja antoi 28 syöttöä.

– Kiekollinen peli ja ylivoimapelaaminen kuuluvat vahvuuksiini. Pystyn näkemään kentän hyvin ja löydän sieltä vapaat miehet, Vesterinen toteaa.

Vesterinen eteni päättyneellä joukkueensa kanssa QMJHL:n semifinaaleihin asti ja suomalaispuolustaja merkkautti 18:ssa pudotuspeliottelussa tehot 1+8=9.

Vesterinen kuuluu vuonna 1999 syntyneiden ikäluokkaan ja kyseisen ikäluokan pelaajat ovat tulevana kesänä varattavissa NHL-joukkueiden toimesta. Vesterinen liittyy KalPan Liiga-harjoitusryhmään toukokuun lopulla.

– Vesterinen tuo lisäleveyttä puolustukseen ja Sakun myötä meillä on puolustuskalustossamme kaksi oikealta ampuvaa puolustajaa. Saku on kiekollinen puolustaja ja hänen vahvuudet sopivat hyvin meidän pelityyliin, KalPa Hockey Oy:n toimitusjohtaja Toni Saksman kertoo.

Vesterisen lisäksi KalPan kanssa Liiga-sopimuksen allekirjoitti KalPan A-junioreissa SM-kultaa päättyneellä kaudella voittanut Tuomas Ahtonen. Hyökkääjänä pelaavan Ahtosen sopimus on vuoden mittainen.

Ahtonen, 19, on KuKi HT:n kasvatti, mutta on pelannut jo viimeiset neljä kautta KalPan juniorijoukkueissa.

Päättyneellä kaudella Ahtonen viimeisteli runkosarjassa tehot 3+7=10 ja pudotuspeleissä laitahyökkääjä tehoili 10 (5+5) pisteen edestä.