Kansainvälinen jääkiekkoliitto vaatii KOK:ta sallimaan Venäjän osallistumisen olympialaisiin

Vuonna 2014 olympiatuli loimusi Venäjällä talviolympialaisten merkeissä. 2018 koko maan osallistuminen kisoihin on vaakalaudalla. Kuva: Jukka Rautio / Europhoto
Vuonna 2014 olympiatuli loimusi Venäjällä talviolympialaisten merkeissä. Vuonna 2018 koko maan osallistuminen kisoihin on vaakalaudalla – vaikka Kansainvälinen jääkiekkoliitto ja sen merkittävimmät jäsenliitot vaativat Venäjän saavan osallistua Pyeongchangin talviolympialaisiin. Kuva: Jukka Rautio/Europhoto

Kansainvälisen jääkiekkoliitto IIHF:n hallitus kokoontui tiistaina Zürichissä. Keskustelun pääasiallisena aiheena oli Venäjän osallistuminen Pyeongchangin olympialaisiin helmikuussa.

IIHF:n puheenjohtaja René Fasel vaatii liiton julkaisemassa tiedotteessa kovin sanoin Kansainvälistä olympiakomitea KOK:ta sallimaan Venäjän osallistumisen olympialaisiin.

- IIHF:n hallituksessa on yksimielinen mielipide, että kaikkien puhtaiden urheilijoiden - venäläiset mukaan lukien - pitää saada edustaa kotimaitaan 2018 talviolympialaisissa, Fasel sanoo.

Tiedotteessa todetaan myös IIHF:n aloittaneen joulukuussa 2016 kattavan doping-testiohjelman KHL:n ja muiden venäläisten huippusarjojen kanssa.

- Venäjän roolia jääkiekon kasvussa ja kehityksessä ei voi vähätellä. Se muodostaa tukipylvään, jonka päällä lajimme perintö lepää, tiedotteessa sanaillaan.

Venäläisen Sport-Ekspress -lehden toimittaja Igor Eronko kertoo Twitterissä omien lähteidensä pohjalta, että niin Kanadan, Suomen, Ruotsin kuin Tšekinkin jääkiekkoliitot ovat myös osoittaneet tukensa Venäjän osallistumiselle kisoihin. Myös Sveitsin jääkiekkoliitto oli tukemassa vaatimusta. Yhdysvaltain USA Hockey puolestaan ei halunnut pyynnöistä huolimatta olla mukana.

Muokattu 20.51: Lisätty tieto Sveitsin ja Yhdysvaltain kannoista.