Kansa löysi katsomoon Porissa - "Joukkueen pitää olla voittava ja mielenkiintoinen"

Kiekko on kiinnostanut kansaa Porissa. Ässät yltää kaikkien aikojen neljänneksi kovimpaan katsojakeskiarvoon. Kuva. Jukka Rautio/Europhoto

Yleisömäärät ovat olleet tällä kaudella puheenaihe Liigassa, mutta ainakin Porissa kansa on katsomoon löytänyt. Ässät yltää historiansa toisiksi suurimpaan kokonaiskatsojamäärään.

Ennen runkosarjan viimeistä kotiottelua Ässien kotiotteluissa on käynyt tällä kaudella yhteensä 142 298 katsojaa ja Ässien ottelukohtainen katsojakeskiarvo on 4906.

Viime kaudella Ässien runkosarjan kokonaiskatsojamäärä kotiotteluissa oli 145 321 katsojaa 4844 katsojan ottelukohtaisella keskiarvolla.

Lauantaina pelattavaan runkosarjan viimeiseen otteluun on Ässien tiedotteen mukaan myyty jo noin 5500 pääsylippua, joten porilaiset tulevat varmuudella ylittämään viime kauden yleisömääränsä.

- Ässien hyvät yleisömäärät perustuvat vahvaan paikalliseen lajikulttuuriin, jota olemme pyrkineet vahvistamaan viime vuosien aikana ja etenkin nyt juhlakaudella erilaisten juhlaotteluiden muodossa, Ässien markkinointipäällikkö Jaakko Ruusunen luonnehtii.

- Lisäksi olemme onnistuneet tunnistamaan nykyisen markkinatilanteen. Laji on erittäin seurattu tällä hetkellä, mutta yleisö pitää saada paikan päälle. Sen vuoksi olemme panostaneet viime vuosina olosuhteisiin Isomäki Areenan saneerausprojektin muodossa sekä ottelutapahtuman tunnelmaan hinnoittelemalla kausikortit seisomakatsomoon aggressiivisesti.

Aggressiivinen hinnoittelu tarkoittaa 99 euron seisomakausikorttia. Porissa seisomakatsomo on hallin pitkällä sivulla vaihtoaitioiden takana eli käytännössä parhailla paikoilla.

- Viimeisimpänä vaan ei vähäisimpänä joukkueen pitää olla voittava ja mielenkiintoinen ja me olemme tällä hetkellä molempia. Joukkueessa on mielenkiintoisia persoonia sekä sarjan huippupelaajiin lukeutuvia omia kasvatteja. Paikallisuus on koko yhteisölle tärkeä arvo, Ruusunen huomauttaa.

Liigan ottelumäärät ovat koko ajan kasvaneet, joten kokonaiskatsojamäärien kasvaminen on luonnollista. Parempaa vertailupohjaa saa katsojakeskiarvosta.

Ässät yltää tällä kaudella historiansa neljänneksi korkeimpaan katsojakeskiarvoon. Ennätys on peräisin talvelta 1978-79, johon Ässät lähti puolustavana mestarina. Tuolloin patapaitojen kotipelejä seurasi keskimäärin 5679 katsojaa.

Mestaruuskaudella 1977-78 peleissä kävi keskimäärin 5146 silmäparia.

- Pitää muistaa, että tulemme jäämään tällä kaudella meidän tavoitteestamme, joka oli 5000 katsojaa ottelua kohden. Uskon kuitenkin vahvasti siihen, että edelleen panostamalla äsken mainittuihin asioihin, pystymme nostamaan keskiarvomme yli 5000 katsojan keskiarvon.