KalPasta tuttu Mankinen KHL-koukun kautta Pelicansiin

Meno-paluuliikennettä venäläisen Vitjazin kanssa. Borna Rendulic lähti KHL:ään samaan osoitteeseen, josta, mistä Jesse Mankinen sai lähteä. KalPan viime kauden tehopelaaja kantaa jatkossa Pelicansin turkooseja värejä. Kuva: Jukka Rautio

Pelicans täydentää rivejään Jesse Mankisella. Sopimus kattaa tämän ja ensi kauden.

Mankinen, 26, pelasi alkukaudella KHL-joukkue Vitjazissa, missä oikealta ampuva hyökkääjä teki 16 ottelussa pisteet 2+4=6.

Pelaajaliikennettä on nähty myös toiseen suuntaan. Borna Rendulic ehti pelata 14 ottelua ennen siirtymistään Vitjaziin.

Suomen maajoukkueessakin kahdeksssa ottelussa nähty Mankinen on maalintekijän maineessa. Laituri on tehtaillut kuudella edellisellä Liiga-kaudella yli 10 osumaa.

Kaikista kovin sesonki osui viime kaudelle, jolloin mies iski KalPan riveissä 58 peliin pisteet 18+21=39.

Pudotuspeleissä Mankisen tahti jatkui hurjana, kun mies oli isossa roolissa johdattamassa kuopiolaisia hopeamitaleille 18 ottelun pistesaldollaan 5+6=11.

– Mankinen on hyvin liikkuva ja tuloksentekoon kykenevä hyökkääjä. Iso asia on myös miehen kätisyys (right), joka tuo meille lisää variaatioita ja mahdollisuuksia hyökkäys- sekä ylivoimapeliin, urheilutoimenjohtaja Janne Laukkanen kommentoi seuransa tiedotteessa.

Mankinen on kalustoon kolmas kova lisä, jonka lahtelaisseura on hankkinut kesken tämän syksyn.

Paluumuuttaja Jesse Saarinen on pelannut nyt Pelicansissa kuusi ottelua yli piste per peli -tahdilla (3+4), eikä vaisuiksi voi moittia puolustaja Libor Sulakinkaan otteita. Nuori tshekkipakki on napsinut neljässä ottelussa viisi (1+4) tehopistettä.