KalPa pönkitti pakistoaan ex-NHL-puolustajalla

KalPa on pestannut pakistoonsa 30-vuotiaan kanadalaisen Ryan Wilsonin.

Puolustaja pelasi viime kaudella Sveitsissä HC Luganon joukkueessa ja teki runkosarjassa 32 ottelussa pisteet 2+10=12 sekä pudotuspeleissä seitsemässä ottelussa pisteet 0+3=3. Ensimmäisellä kaudellaan Euroopassa hän pelasi KHL:n suurseura AK Bars Kazanissa runkosarjassa 24 ottelua (0+3=3) ja pudotuspeleissä seitsemän ottelua (2+0=2).

Wilson (185 cm ja 95 kg) on pelannut NHL:ssä viidellä kaudella Colorado Avalanchen joukkueessa runkosarjassa yhteensä 230 ottelua (7+60=67) ja pudotuspeleissä kahdeksan ottelua (0+3=3). Hän on kirjauttanut parhailla kausillaan NHL:ssä yli 20 pistettä. AHL:stä kokemusta on 72 ottelusta (4+18=22).

– Puolustuksessa olemme menneet kapealla miehistöllä, Wilsonin tulon myötä saamme nyt laajuutta puolustukseen. Odotamme Ryanin tuovan kaukaloon kokonaisvaltaista pelaamista ja kokeneen ammattimiehen rauhallisuutta sekä johtajuutta, toteaa toimitusjohtaja Toni Saksman KalPan tiedotteessa.

– Meidän on tarvittaessa mahdollista vielä reagoida, seuraamme pelaajamarkkinoita.

Wilson saa pelipaitansa selkään numeron 51. Kanadalaispakki saapuu Kuopioon ensi viikolla. Liigakaste on luvassa kotiyleisön edessä maajoukkuetauon jälkeen keskiviikkona 15. marraskuuta., kun Niiralan Monttuun saapuu vastustajaksi Lukko.