Kalle Kossila paikkasi loukkaantunutta Getzlafia: "Huonosti meni tänään"

Kalle Kossila pelaa toista ammattilaiskauttaan Pohjois-Amerikassa. Kuva: NHL
Kalle Kossila pelaa toista ammattilaiskauttaan Pohjois-Amerikassa. Kuva: NHL

Yön NHL-kierroksella suomalaiskatseet kohdistuivat Anaheimiin, jossa Kalle Kossila sai Ryan Getzlafin loukkaannuttua vastuuta ykkösketjun sentterinä Corey Perryn ja Rickard Rakellin välissä.

Kahdessa aiemmassa NHL-ottelussaan tällä kaudella pisteille päässyt Kossila ei onnistunut tässä ottelussa aivan yhtä hyvin, tilastoriville kun merkittiin nolla tehopistettä ja kaksi takaiskumaalia.

- Aika heikko peli oli. Kova sarjahan se on, mitään ei tule ilmaiseksi. Huonosti meni tänään, huonommin kuin aiemmat pelit, Kossila myöntää.

- Ei meidän ketjulla mennyt hirveän hyvin. Ensimmäisessä erässä mulla ja Perryllä oli vähän pehmeä kiekonmenetys, ja vastustaja pääsi siitä heti iskemään. Huomasi kyllä, että peliaika vähän väheni sen jälkeen. Muutenkaan ei päästy hyökkäyssuuntaan maalipaikoille, oli tosi vaikea päästä rytmistä kiinni. Kaveri pääsi siinä kolmannessakin erässä vielä meitä vastaan iskemään toisenkin maalin, ei sillä että olisin itse sille mitään voinut.

Uransa neljättä NHL-peliä pelannut Kossila pelaa NL:ssä vielä tulokaskauttaan. Palautetta otteista ei silti valmennukselta erityisesti tule.

- Aika vähän mitään tulee. Ei varsinkaan päävalmentajalta mitään. Se on tämä Pohjois-Amerikan systeemi, että apuvalmentajat vähän tukevat, että jatka samaan malliin, mutta ei mitään ihmeellistä palautetta tule.

- Videopalautetta aina toki tulee, että mitä voi tehdä joukkueena tai yksilönä paremmin, mutta ei sen syvemmin. Sitä on painotettu, että pitää olla vahva kiekon kanssa.

Alkukaudella Kossila on ehtinyt pelata myös AHL:ssä viisi ottelua, joissa on syntynyt kuusi tehopistettä. NHL:ssäkin plakkarissa on jo kaksi tehopistettä. Matkaa varsinaisesti NHL-tason suorittajaksi on kuitenkin vielä.

- Heti kun on yksi maali tai syöttö, niin jengi ajattelee, että sä pelaat hyvin. Philadelphia-peli meni tosi hyvin, ja Florida-pelikin ihan ok. Tuntuu kyllä silti, että vielä voisi parantaa paljonkin. Olen kuitenkin tulokkaana tullut tähän liigaan, ja paljon voi vielä oppia. NHL on kuitenkin paljon kovempi kuin AHL, Kossila pohtii.

Kossila oli jo viime kaudella AHL-joukkueensa San Diego Gullsin toiseksi paras pistemies ja teki suomalaisista eniten pisteitä kyseisessä sarjassa. Alkavalle kaudelle tavoitteet ovat luonnollisesti korkeammalla.

- Vakiinnuttaa paikka Ducksissa, sen pitää tietenkin olla tavoite. Sitten jos laitetaan AHL:ään, niin tavoitteena on olla siellä joukkueen paras pelaaja, niin on se ensimmäinen nostettava pelaaja, jos täällä tulee loukkaantumisia. Toinen tavoite on tietenkin sitten saada ensi vuodeksi yksisuuntainen sopimus.

Sekä San Diego että Anaheim sijaitsevat Kaliforniassa. Lämmin ilmanala ei ensimmäisenä tuo mieleen jääkiekkoa, mutta Kossilalle ympäristö kelpaa kyllä.

- Onhan se siistiä. Tietenkin pelit pelataan aina täysillä, mutta vapaa-ajalla pitää nauttia auringosta ja käydä rannalla. Voi tehdä asioita, mitä ei Suomessa voi tehdä. Kyllä se siistiä on, että saa pelata täällä.