Kaksonen osui SaiPan voittoputkeen

SaiPan startti tähän liigakauteen oli lähellä katastrofia, kun alkuun tuli kaksi ronskia tappiota naapuri-KooKoolle ja kuuden pelin jälkeen taulussa oli neljä nollasuoritusta.

Sputnikkien kone lähti käyntiin toden teolla lokakuun taitteessa. Parhaillaan lappeenrantalaiset porhaltavat viiden voiton putkessa. Samalla heräsi loukkaantumissumassa sentteriksi komennettu Elmeri Kaksonen, 30. Vuodenvaihteessa 2016 Tapparasta kolmen hopeisen, mutta kolmen ja puolen samalla henkilökohtaisesti himmeän vuoden jälkeen SaiPaan palannut Kaksonen on latonut kolmessa viime pelissä kolme maalia.

Lasse Lappalainen (vas.) on tehnyt SaiPalle tällä kaudella yhden ja Elmeri Kaksonen kolme maalia. Kuva: Europhoto/Jukka Rautio

– Joskus sattuu pomppimaan näin. Aina ei veto vaikkapa rystyllä lähde hyvin, mutta lauantain pelissä Lukkoa vastaan rystyllä upposi, Kaksonen toteaa.

Voittopeliensä sumassa SaiPa on ottanut kotonaan kolme pistettä Tapparalta ja Lukolta. Sport vei yhden pisteen mennessään. Vieraissa SaiPa on hakenut ylityöpisteet Kuopiosta ja Porista.

– Fränkki (Frans Tuohimaa) on ollut vahva maalillamme. Miehemme ovat olleet oikeilla paikoilla hommissa. Vastustajat eivät ole päässee hukkumaan, kuvailee Kaksonen tarkentunutta puolustamista.

Kaksonen avasi maalitilinsä reilu viikko sitten Porissa. Saman tien syntyi kaksi osumaa. Buustia itseluottamukselle tarvittiinkin. Tilillä oli 11 pelin jälkeen yksi syöttöpiste ja plusmiinus (2-9) lohduttomasti pakkasella.

– En tiedä, voiko ainakaan mistään korkealennosta puhua. Päivä kerrallaan yritetään mennä. Kunhan olemme saaneet jäähyjä vähenemään, olemme pelanneet hyvää lätkää, Kaksonen kuittaa.

SaiPan keskushyökkääjistä Ville Koho palasi rivistöön. Anssi Löfman on sivussa vielä parisen viikkoa ja Eetu Koski noin kuukauden ajan.

SaiPa punnitaan tosissaan viimeistään seuraavan viikon aikana. Kolme vastustajaa ensi viikon tiistaihin mennessä ovat JYP, Kärpät ja Tappara.

Josko Kaksonenkin saisi pistetilinsä vihdoin auki Tampereella vierasjoukkueen paidassa. SaPKo-kasvatti siirtyi kesällä 2012 Tapparaan SaiPasta 25 (11+14) tehopisteen miehenä. Sen jälkeen pistesarake ei ole kakkosella alkanut.