Kuohunta Porissa jatkuu – kaksi kovaa nimeä erosi Ässien hallituksesta

Sloganin voi vaihtaa. Yhdessä tekeminen ei ole Ässien tämän kalenterivuoden teema. Alkuvuosi piti sisällään päävalmentaja Jyrki Ahon potkut, tällä viikolla on kuohunut seuran taustalla. Kuva: JP Mikola

Porin Ässät on joutunut melkoisen myrskyn pyörteisiin. Tiistaina kerrottiin toimitusjohtaja Eeva Perttulan saamista potkuista.

Päivää myöhemmin seura tiedotti, että liigajoukkueen taustayhtiö HC Ässät Pori Oy:n hallituksessa on tapahtunut kaksi muutosta.

Ässissä pitkään näkyvässä roolissa olleet Mikko Laine ja Olli Kaski erosivat tiistaina yhtiön hallituksesta.

Ässät kertoo tiedotteessaan, että hallituksen toiminta jatkuu suunnitelmallisesti ja yhtiön hallitus on edelleen päätäntävaltainen.

– HC Ässät Pori Oy:n hallitus nauttii pääomistajan täyttä luottamusta, Porin Ässät ry:n hallituksen puheenjohtaja Mikko Juusela kommentoi.

Porin Ässät ry on HC Ässät Pori Oy:n pääomistaja.

Laine on Ässien hallituksen edellinen puheenjohtaja, Kaski puolestaan kuuluu seuran pelaajalegendoihin ja on niittänyt mainetta myös menestymällä kiekkovuosien jälkeisellä siviiliuralla.

Satakunnan Kansan tietojen mukaan eroamiset eivät johdu suoranaisesti Perttulan potkuista, vaan menettelytavasta, jolla asiat hoidettiin. Hallituksen sisällä oli näkemyseroja.

Ilta-Sanomien tietojen mukaan merkittävä syy Perttulan kohtaloon oli se, ettei toimitusjohtajan ja ravipiireistä HC Ässät Pori Oy:n puheenjohtajaksi tulleen Janne Ojasen yhteistyöstä tullut yhtään mitään.

– Vahvistan, että olen eronnut eilen (tiistaina) hallituksesta, mutta mitään muuta en kommentoi. En syytä, enkä mitään muutakaan, Laine sanoo lehdelle.

Myös Kaski vahvisti jättäneensä Ässät. Pelaajaurallaan Ässien kapteeninakin toimineen Kasken mielestä Perttulan potkuista on silti turha vetää suoraan yhtäläisyysmerkkejä hänen lähtöönsä.

Kaski luonnehtii äkkilähtöään koukeroisin sanakääntein Satakunnan Kansalle.

– Mikä näyttää ja kuulostaa ankalta, ei tässä tapauksessa välttämättä ole ankka.

Ilta-Sanomille hän tosin muotoili hieman selkeämmän vastauksen. 

– Ei tarvitse olla salapoliisi, että löytää noiden tapahtumien ajallisesta päällekkäisyydestä jonkin asiayhteyden.

Laine oli hallituksen puheenjohtaja, kun seura palkkasi Perttulan toimitusjohtajakseen. Kaski on toiminut useita vuosia Ässien taustalla niin HC Ässät Pori Oy:n kuin Ässät ry:n hallituksissa.

Satakunnan Kansan mukaan myös Ässien myyntisihteeri Marja Järvinen on irtisanoutunut.

Ässien kulunut kalenterivuosi on ollut kuohunnan sävyttämä heti tammikuusta lähtien. Päävalmentaja Jyrki Aho sai potkut tammikuun puolivälissä.