Kähkönen ja Tiivola hehkuttivat ensimmäistä Satakunnan derbyään

Peter Tiivola oli ennen lauantaita tehnyt kolmen kauden aikana Bluesille liigassa 12 maalia. Lukon paidassa hän oli ehtinyt osua viime kevään pudotuspeleissä ja syksyn harjoituspelissä Sportia vastaan, mutta ei vielä runkosarjassa. Nyt maaleja tuli kerralla kaksi. Kuva: Juha Sinisalo

42 kertaa torjunut maalivahti Kaapo Kähkönen ja kaksi maalia tehnyt Peter Tiivola olivat Lukon ykkösmiehet lauantaisessa Satakunnan derbyssä. Molemmille aiemman liigauransa Bluesissa pelanneille pelaajille Ässien kohtaaminen Lukon paidassa oli ainutkertainen kokemus.

- Hieno jääkiekkopeli. Oli vauhtia, tilanteita ja kamppailua. Tuntui hyvältä pelata ja nautin meiningistä. Jos tällainen on Lukko-Ässät, niin nämä on hienoja pelejä. Toivottavasti loputkin pelit on tunnelmaltaan tällaisia, Kähkönen hehkutti.

Tiivola siirtyi Bluesista Lukkoon jo kesken viime kauden, muttei ehtinyt kohdata Ässiä.

- Ensimmäinen kasitien derby itselle ja oli kyllä paras tunnelma, missä olen pelannut. Pitäisi olla enemmänkin näitä, erittäin hienoja pelejä pelaajalle pelata. Nyt hävittiin, mutta seuraavalla kerralla voitetaan, Tiivola totesi.

Ottelun toinen kahden maalin mies, Kärpistä Ässiin siirtynyt laituri Simon Suoranta viimeisteli jatkoajalla Ässille 3-2-voiton.

- Molemmilla oli omat paikat ja omat vaiheet pelissä, joten lopputuloskin oli tiukka, Kähkönen näki.

Lukolle vaikein erä oli avauserä, jossa Ässät pääsivät painostamaan yli kahdeksan ylivoimaminuutin turvin.

- Eka kymppi tiedettiin, että Ässät tulee kovaa, mutta ihan hyvin selvittiin siitä. Sitten Ässät sai vähän tuurilla sen ensimmäisen maalin. Toinen erä oli meiltä hyvä ja kolmaskin Ässien maaliin asti, toisessa erässä maalinsa iskenyt Tiivola sanoi.

- Avauserässä ei sinänsä ollut ongelmia, mutta sitä sotkivat jäähyt. Sillä määrällä ei pelejä voiteta, Kähkönen huomautti.

Avauserä oli Lukon vaisuin kauden avauspelissä perjantaina HIFK:ta vastaan ja myös monessa preseasonin ottelussa. Kähkönen ehdotti syyksi, että nuori joukkue tarvitsee vielä yhteisiä kokemuksia alle.

- Varmasti tällä ryhmällä ei ole tietynlaista rutiinia. Tarvitaan se avauserä vielä, että saadaan se tatsi siihen peliin. Uskon, että se on henkisellä puolella. Pitää saada korvien välissä paremmin selväksi ennen peliä, että kun kiekko tippuu jäähän niin peli alkaa, Kähkönen sanoi.

Lisää Kähkösen ja Tiivolan mietteitä pelistä sunnuntain Länsi-Suomessa. Digilehti ja LS-sovellus luettavissa jo kello 00.01.