Jyrki Aho: "Vaikea ymmärtää tällaista suoritusta tässä vaiheessa kautta"

Ässissä riittää keskusteltavaa torstaisen suorituksen jälkeen. Kuva: Jukka Rautio/Europhoto

Ässät taistelee tällä hetkellä isoista pisteistä. Paikka kuuden parhaan joukossa on täysin joukkueen omissa käsissä. Tämä ei näkynyt patapaitojen suorituksessa millään tavalla torstaina. Ryhmä oli haluton ja jokaisella mittarilla mitattuna huono. Ainoastaan maalivahti Ari Ahonen teki voitavansa. Valmentaja Jyrki Aho ei sanaista sivallusmiekkaansa säästellyt.

- Luulimme, että vähän riittää johonkin. Yritimme jo tiistaina Tampereella pelata mahdollisimman huonosti, mutta voitimme silti. Nyt onnistuimme häviämään. Vaikea on ymmärtää tällaista suoritusta tässä vaiheessa kautta, Aho puhisi.

Avauserän ensimmäisistä sekunneista asti näki, että Ässien tekeminen ei ollut edes siellä päin.

- Valitettavasti jo ennen peliä pystyi aistimaan, ettei kaikki ole asenteen puolesta kunnossa, vaikka yritimme keskiviikkona siitä etukäteen keskustella. Ensimmäisen minuutin jälkeen sanoin fysiollemme, ettei tule riittämään tänäänkään. Joukkuetta vaivasi luulotauti. Mikään muu ei voi tätä suoritusta selittää, Aho manasi.

"Joukkuetta vaivasi luulotauti"

Ässät putosi tappion jälkeen kuuden parhaan joukosta. Siellä joukkue ehti olla vain yhden kierroksen ajan, kunnes Pelicans nousi jälleen porilaisten ohi kahden pisteen voittonsa seurauksena.

- Ilmeisesti Porissa on pelattu liikaa pudotuspelejä, koska esitys oli nyt niin surkea. Meillä on pakko olla tunnetila korkealla, jos haluamme pelejä voittaa. Nyt se ei ollut lähelläkään sitä, Aho jyrisi.

Ässillä on perjantaina edessä harjoituksellisesti rauhallinen päivä, koska lauantaina edessä on peli Tapparaa vastaan. Siellä ilmeen pitää olla erilainen, tai harjoituksissakin mennään alkuviikolla poikkeuksellisen lujaa.

- Pitää taas alkaa paiskia tosissaan hommia. Sen pitää näkyä seuraavassa pelissä, kuinka paljon tämä tulos meitä harmittaa. Viimeksi tappioputkessamme ryhdyimme kamppailemaan kunnolla harjoituksissa ja tekeminen parantui. Ehkä pitää tehdä niin uudelleen, Aho päätti.