JYPistä kiinni CHL:n ensi kauden suomalaisedustus

Arpa heitti JYPin ja Tapparan vastakkain pudotuspelin ensimmäisellä kierroksella. Tapparan Kristian Kuusela ja JYPin Jarkko Immonen vastakkain. Kuva Europhoto/Jukka Rautio.

JYP on tiukan paikan edessä huomenna CHL:n jatkuessa. Vain voitto Brnosta vie sen välieriin, jota toivovat myös muut Liigan joukkueet. Tappion myötä olisi nimittäin varmaa se, että ensi kaudella olisi mukana vain neljä suomalaisjoukkuetta tämän kauden viiden sijasta.

Liiga on tällä hetkellä vasta neljäntenä CHL:n rankingissa, mutta ero niin toisena olevaan Tšekkiin kuin kolmoseen Sveitsiin on pieni. Jos JYP menestyy jatkossa, niin Liiga saattaa hyvinkin nousta vielä noiden kahden ohi.

Vajaat viikko sitten JYP pelasi kotonaan tasan 3–3 tšekkiläisen Kometa Brnon kanssa. Mikko Mäenpää tasoitti vain runsas kolme minuuttia ennen peliajan päättymistä, ja tuo tasoitusmaali voi olla todella tärkeä. JYP laukoi ottelussa huomattavasti enemmän, kun sai 21 laukausta kohti maalia ja vieraat vain kuusi. Mutta Jan Süssin tehtyä kolme maalia Brno pääsi tasapeliin.

Juha-Pekka Hytönen on pelikiellossa huomisessa ottelussa saatuaan ison rangaistuksen kiekottoman pelaajan taklaamisesta päähän. Taklaus aiheutti loukkaantumisen. Hytönen sai kahden ottelun pelikiellon.

Ottelun voittaja kohtaa voittajan parista Brynäs IF-Ocelari Trinec. Ensimmäinen osaottelu päättyi Trinecin 3–1-voittoon, mutta Brynäs voi hyvinkin kääntää tuon kotonaan.

Toisessa puoliskossa sveitsiläiset ovat vahvoilla. SC Bern voitti avauspelissä Växjö Lakersin kotonaan 3–2, joten sille riittää Ruotsissa tasapeli jatkoon menoon. Ensimmäisten oteluiden ainoa vierasvoittaja oli ZSC Zürich, joka kukisti tšekkiläisen Bili Tygri Liberecin 1–0. Näin sillekin riittää kotonaan tasapeli.

Kaikki ensimmäiset osaottelut olivat kuitenkin tasaisia, joten mitä tahansa voi huomenna tapahtua. Enemmän pisteitä saanut joukkue menee välieriin. Jos pisteet ovat tasan, niin jatkoon menee joukkue, joka on parempi maalivertailussa. Jos maalitkin ovat tasan, niin pelataan kymmenen minuutin jatkoaika. Jos silloinkaan ratkaisua ei tule, niin voittaja ratkaistaan voittomaalikilpailussa.

Eli jos JYP pelaa tasan, niin turvaudutaan näihin erikoisratkaisuihin. Muuten tilanne on selkeä: voittaja jatkaa välieriin. Ne pelataan tammikuussa.

Varmaa on se, että CHL saa uuden mestarin. Aiemmista voittajista Luleå ei päässyt CHL:ään lainkaan ja toinen ruotsalainen Frölunda hävisi ensimmäisellä pudotuspelikierroksella Liberecille.