JYPiä riepotellut KalPa-lupaus ilmiliekeissä - "Putoaminen toi halun näyttää"

Eetu Luostarinen on kerännyt tällä kaudella 37 ottelussa tehot 5+7, kun viime kaudella syntyi 32 peliin 3+4. Kuva: Jukka Rautio/Europhoto

Niiralan montun perjantai-illan lauantaisaunassa oli luonnollisesti yksi KalPa-sankari ylitse muiden, toisessa erässä järjettömät 3+1 tehot paukuttanut sentteri Eetu Luostarinen. Ennen tätä Luostarisen 36 ottelun saldo oli 2+6.

- Kiekko rupesi vaan menemään maaliin ja tuntui, että kaikki onnistui. Oli tosi hyvä fiilis pelata, Luostarinen myhäili kilpinuttujen löylytettyä JYPin toisen kerran peräkkäin lukemin 5-0.

- Hyvin on pelattu jo pitkään, mutta ei meillä noin ylivoimaista erää kyllä tältä kaudelta ole. JYP on kova vastustaja ja tuo aina extralatauksen, hän lisäsi.

Luostarinen kuului perjantain kamppailusta sairastuvalla olleen JYP-hyökkääjä Jerry Turkulaisen ohella niihin pelaajiin, joiden olisi kaiken järjen mukaan pitänyt olla mukana alle 20-vuotiaiden MM-kisoissa flopanneessa Suomen joukkueessa.

- Totta kai se oli pettymys ja antoi entistä suuremman halun näyttää, että olisin kuulunut joukkueeseen, Luostarinen kuittasi.

19-vuotias hyökkääjä murtautui liigajäille kesken viime kauden ja paransi peliään koko ajan. Pudotuspeleissä Luostarinen oli joukkueelleen arvokas nelosketjun keskusmies. Tällä kaudella hän on jatkanut samalla uralla.

- Hyvin on tullut vastuuta ja täällä on hyvät olosuhteet laadukkaaseen harjoitteluun, siinäpä se, seuran oma kasvatti summasi.

Totta kai se oli pettymys ja antoi entistä suuremman halun näyttää, että olisin kuulunut joukkueeseen.

Luostarisen ja KalPan seuraava haaste on tämän illan myöhäisottelu, Mikkelissä vasta kello 19.30 käynnistyvä Jukurit-KalPa. Kuopiolaisten meno liigan keskikastissa on vaikean alkukauden jälkeen messevää, suora puolivälieräpaikka on pisteen päässä, kun liigan runkosarjasta on kotvan kuluttua pelaamatta enää kolmannes.

- Varmasti kova peli, Jukurit on kohentanut otteitaan selkeästi viime aikoina. Mikkeliä kohti, Luostarinen tuumasi.