JYP-tulokas iloitsi debyytistään - "Oli nättiä"

194-senttinen ja 99-kiloinen puolustaja Alex Lindroos, 22, allekirjoitti JYPin kanssa keväällä 1+1 -mallisen sopimuksen. Alkukaudesta tuli komennus mestikseen Heinolan Peliittoihin ja sieltä lopulta Lahden Pelicansin liigamiehistöön pakkivajetta paikkaamaan.

Ensimmäisen liigaottelunsa hurrikaanipaidassa kolme vuotta sitten hurrikaaniorganisaatioon saapunut Lindroos pelasi loppiaisena SaiPaa vastaan, kun JYP kukisti Sputnikit 2-1.

- Eilisen mestis-pelin jälkeen tuli ilmoitus, että tänne pelaamaan. Niin tulin, Lindroos virnisti.

- Oli hieno fiilis palata tänne ja pelata kotikaukalossa. Oli nättiä, hän lisäsi.

Lindroos keräsi peliaikaa SaiPaa vastaan vajaat yksitoista minuutta ja laukoi muutaman kerran navakasti. Isoksi mieheksi jokerikasvatti liikkuu ketterästi, eikä halua olla mikään puukätinen peruspakki.

- Hyvää puolustuspelaamista totta kai, mutta haluan tuoda myös liikettä ja kiekollista peliä joukkueeseen. Sellaista iloista lätkää, 5+4 tehot 20 mestisottelussa Peliitoissa summannut Lindroos totesi.

Päätöserässä Lindroosin peliaika jäi vähäiseksi, mutta päävalmentaja Virtanen oli silti tyytyväinen JYP-debytanttiin.

- Hyvä tulo Lindroosilta. Saatiin hänelle kymmenen peliä Pelicansissa ja se oli rahaa pankkiin meille. Kyllä se näkyi, että oli jo muutama liigapeli alla, Virtanen luonnehti.

Puolustaja itse oli samoilla linjoilla.

- Ei ollut mitään jännitystä, oli vain innoissani, Lindroos sanoi.

Lindroosin reitti liigapelaajaksi ei ole se tavanomaisin. Hän pelasi 19-vuotiaaksi pääkaupunkiseudulla alempia sarjoja EHC Devilsin ja KJT:n junioreissa, kunnes siirtyi hurrikaaniorganisaatioon kolme vuotta sitten JYPin urheilutoimenjohtajan Jukka Holtarin sekä silloisen A-nuorten päävalmentajan Risto Kurkisen aloitteesta.

- Ammattilaisuus on aina ollut tavoite, mutta sitten se vasta alkoi muuttua todelliseksi työnteoksi ja jopa realismiksi, kun Kurkinen ja Holtari ottivat minut tänne, Lindroos kertoi.

Mulla on hyvä veto, haluan käyttää sitä mahdollisimman paljon.

Töitä mies on ilmiselvästi myös paiskinut. Ensimmäinen Jyväskylän kausi tuotti 32 A-nuorten ottelussa saldon 1+1 ja seitsemän mestispeliä Akatemiassa kirjattiin 0+0. Toisella kaudellaan hän tahkosi mestiksessä jo 42 ottelua merkkauttaen yhden syöttöpisteen. Viime kaudella 41 ottelua tuottivat tehot 0+2.

Kun Peliitoissa kerätyt tehot suhteuttaa tähän taustaan, voi vaikka murjaista vanhan kunnon "eteen päin on menty" -lausahduksen.

- Ollut monivaiheinen kausi, mutta Peliitoissa olen saanut pelata paljon ja ekat liigapelit pois alta. Kehitys on ollut hyvällä tasolla koko ajan, olen tosi tyytyväinen alkukauteen, Lindroos myhäilee.

- Haluan olla hyvä kahden suunnan pakki, vaikka alun perin olinkin aika puolustava puolustaja. Ja mulla on hyvä veto, haluan käyttää sitä mahdollisimman paljon, hän lisää.

Vahvassa nousussa olevasta kehityskäyrästään Lindroos lähettää ison kiitoksen Santeri Heiskasen johtaman Peliittojen valmennuksen suuntaan.

- Siellä on pelattu aika hyökkäysvoittoista lätkää. Se on tuonut lisää pelirohkeutta.

22-vuotias on vielä nuori mies, mutta ei toisaalta kiekkoilijana enää mikään poikanen. JYPillä vaikuttaisi olevan käsissään niin sanottu late bloomer, josta saatamme hyvinkin kuulla vielä useaan kertaan lähivuosina. Mutta missä ja milloin Alex Lindroos pelaa seuraavaksi?

- Ei ole mitään tietoa. Siellä pelataan, minne käsketään, hän huikkasi.