JYP-luotsi lauhdutti raakaa pettymystä - "Ei tarvitse pyytää anteeksi"

Marko Virtasen ja JYPin kausi päättyi puolivälierissä tappioon HIFK:lle voitoin 2-4. Kuva: Jukka Rautio/Europhoto

JYPin kausi mallia 2017-18 päättyi kiirastorstain iltana raskaaseen pettymykseen. Runkosarjan tavoite top 2 ei toteutunut ja sitä kautta taival tyssäsi jo puolivälierissä, joten mestaruuskin jäi haaveeksi. Lohtuna, joskin tässä kohdin laihana sellaisena, on helmikuinen CHL-mestaruus.

- Kyllä tämä oli tosi kova sarja. En jaksa muistaa, koska olisi puolivälierissä ollut näin kova vastustaja, JYPin päävalmentaja Marko Virtanen totesi.

Eikä auttanut mikään. Runkosarjan loppusuoralla oli pakko jossitella. Vielä neljä kierrosta ennen maalia JYP oli hyvinkin kakkossijassa kiinni, mutta se karkasi.

- Se tietysti harmittaa näin jälkikäteen. HIFK oli viimeisen 20 kierroksen ajan liigan paras joukkue ja kyllä sen näki tässä sarjassa, Virtanen antoi tunnustusta vastustajalle.

Puolivälierissä vaikutti vahvasti siltä, että HIFK oli raikkaampi, monipuolisempi ja intohimoisempi jääkiekkojoukkue. Vaikka pelit olivat pääosin tasaisia ja viimeinen yhteenotto jopa ääritasainen, voi stadilaisten todeta ansainneen välieräpaikkansa mutinoitta.

Virtanen ei halunnut myöntää, että JYPillä olisi jäänyt vähän vajaaksi, vaikka jalkeilla oli nimekäs ja kokenut ryhmä. Traktorin iäkkäästä koneesta revittiin päävalmentajan mukaan kaikki, mitä lähti, vaikka kauden mittaan on ainakin katsomosta ja medialehtereiltä kuultu toisenlaisiakin arvioita.

- Kyllä sieltä kaikki irti saatiin. Jokainen peli on eriluonteinen, Virtanen sanoi.

- Keneltäkään ei tarvitse pyytää anteeksi ja peiliin voi katsoa. Kaikki kivet käännettiin ja tässä oli tulos. Vastustaja oli äärimmäisen laadukas, tulette huomaamaan sen.