JYP kolmantena rankingissa CHL-finaalin kotijoukkueeksi

Sehän voitti ensimmäisessä osaottelussa tšekkiläisen Ocelari Trinecin 4–2. Toisessa parissa tšekkiläinen Bili Tygri Liberec ja ruotsalainen Växjö Lakers pelasivat tasan 1–1. Toiset osaottelut ovat viikon kuluttua. Parien voittajat jatkavat yksiosaiseen finaaliin. JYP pääsee siis loppuotteluun vieraspelin yhden maalin tappiollakin. Toisen parin tilanne on yksinkertainen: voittaja jatkaa.

Loppuottelu pelataan tiistaina kuudes päivä helmikuuta. Se kotijoukkue on CHL:n rankingissa korkeammalle sijoittunut.

Tällä hetkellä tilanne on: Trinec 25, Växjö 21, JYP 21 ja Liberec 17 pistettä. Pudotuspeleissä saa kolme pistettä voitosta ja yhden varsinaisen peliajan tasapelistä. Mahdollisista jatkoaika- ja voittolaukausratkaisusista ei saa lisäpistettä.

Tšekkiläisten tilanne on varma. Jos Trinec pääsee finaaliin, niin se on kotijoukkue. Vastaavasti Liberec pelaa vierasjoukkueena, jos pääsee finaaliin. Jos JYP kohtaa finaalissa Liberecin, niin se on siis kotijoukkue.

Mutkikkain tilanne syntyy, jos Växjö ja JYP kohtaavat loppuottelussa. Molemmilla on sama pistemäärä, joten nyt järjestyksen määrittää maaliero, joka Växjöllä on kaksi parempi kuin JYPillä. Eli jos molemmat pääsevät loppuotteluun ja saavat välierien toisista osaotteluista kolme pistettä, niin JYPin on voitettava oma ottelunsa kolmella maalilla enemmän.