JYP-kapteeni jyrähti: "Vaisua ja vajaata!"

  • Kehno peliesitys kismitti JYP-kapteeni J-P Hytöstä. Kuva: Jukka Rautio/Europhoto

JYP tarpoo tällä hetkellä melkoisessa suossa. Kuudesta edellisestä ottelustaan joukkue on hävinnyt viisi ja kotitappioita on kolme peräjälkeen. Hurrikaaniyhmä räpsii kyllä kammomäärän laukauksia pelissä kuin pelissä, mutta laadukkailla maalipaikoilla niillä on usein hyvin vähän tekemistä.

- Ei nyt vaan riitä tuo meidän pelaaminen. Se on vaisua ja vajaata, 2-4 -tappiossa Pelicansille JYPin 1-1 -tasoituksen viimeistellyt kapteeni J-P Hytönen huomioi.

- On tahmeaa. Ei tehdä tarpeeksi maaleja ja annetaan ohjat liikaa vastustajalle. Eihän meillä ole viimeiseen kolmeen peliin ollut esimerkiksi yhtään ylivoimahyökkäystä, mutta niitä annetaan useita omiin, Hytönen laski.

Rutinoitunut ryhmä vaikuttaa sairastuneen kokeneiden pelaajien syystautiin. Ihan jokainen lokakuinen iltapuhde ei sytytä ihan täysillä. Hytönen ei kuitenkaan halunnut väitetä allekirjoittaa.

- En mä ihan tuohon usko. Siinä on vähän sitäkin, että alkukaudesta oltiin todella tehokkaita ja tehtiin paikkoihin nähden jopa suhteettoman paljon maaleja, Hytönen arvioi.

Ensi viikko on punaisen lankansa hukanneelle JYPille kova viikko. Tiistaina joukkue vierailee Raumalla, perjantaina Hippokselle saapuu Tappara ja lauantaina tie vie Turkuun. Viime aikoina nähdyn kaltaisilla esityksillä kyyti on tätä kolmikkoa vastaan todella kylmää.

- Enemmän kaipaisin ryhtiä 5-5 -pelaamiseen. Härskiyttä maalintekoon, sinne sota-alueelle pitää mennä ronskimmin, päävalmentaja Marko Virtanen peräänkuulutti.

- Jokaisella on varmaan kotona peili. Sinne on nyt hyvä viikonlopun aikana katsoa, kun mennään kohti ensi viikkoa, kapteeni Hytönen puolestaan tuumasi.

Myöskään JYPin 2-3 -kavennuksen iskenyt kultakypärä Jarkko Immonen ei ollut erityisen innoissaan lauantain iltapuhteesta.
- Vähän kaikesta puuttuu nyt tekemisen meininki. Hyökkääminen menee kulmissa pyörimiseksi, Immonen murahti.