JYP-kaksikko jättää Jyväskylän huippukauden jälkeen – kumpikin käytti KHL-option

Joonas Nättinen käytti KHL-optionsa. Kuva: Jukka Rautio / Europhoto

Huippukauden JYPissä pelanneet hyökkääjä Juuso Puustinen ja Joonas Nättinen jättävät jyväskyläläisseuran. Molemmat käyttivät voimassa olevista sopimuksistaan KHL-option. JYPin tiedotteen mukaan molempien suuntana olisi venäläinen KHL-seura.

JYPillä on tällä hetkellä 15 hyökkääjää kiinnitetty sopimuksilla. Holtarin mukaan seura oli valmistautunut siihen, että kärkipelaajien otteet herättävät mielenkiintoa maailmalla.

– Molemmilla pelaajilla oli JYPiin saapuessaan hieman lommoa puskurissa, mutta urahaaveet kansainvälisille kentille olivat yhä korkealla. Ne haaveet me silloin keskustelimme ja molemmin puolisella tahdolla myös sitoutimme. Lyhyellä tähtäimellä tämä huippuammattilaisten lähtö uralla eteenpäin on meille iso menetys ja pitkällä tähtäimellä tämä kiistatta vahvistaa JYPin käyntikorttia pelaajan oivana kehittymispaikkana, JYPin urheilutoimenjohtaja Jukka Holtari toteaa seuran tiedotteessa.

Nättinen iski kolmannella JYP-kaudellaan liigauransa kovimmat tehopisteet. 49 ottelussa hän iski 13+27=40.

HIFK:sta viime kauden päätteeksi JYPiin siirtynyt Puustinenkin paukutti uransa komeimman kauden. Hän iski 53 pelissä peräti 30 osumaa ja tarjoili 21 syöttöä.

– Kiitokset organisaatiolle, faneille, pelitovereille ja valmentajille. Kolmen vuoden setti voittavaa jääkiekkoa JYPissä palautti kiekkourani raiteilleen, sain oman peli-identiteettini kasaan taas, Nättinen kehuu.

– JYP avasi minulle mahdollisuuden maailmalle. Jääkiekko maistui taas hyvältä viime kaudella ja nautin täysin sydämin taas elämästäni sekä kaukalossa että siviilissä, Puustinen jatkaa.