JYP julkaisi ensi kauden valmennusryhmänsä jo nyt

JYP on tällä kaudella valmentaja-asioidensa kanssa aikaisemmin liikkeellä kuin vuosi sitten. Silloin päävalmentaja Marko Virtasen, 48, jatkosopimus syntyi "aikalisän" jälkeen, nyt jyväskyläläisseura julkisti kevääseen 2019 ulottuvan sopimuksen jo marraskuun alussa.

– Marko Virtanen on parhaiten pystynyt kehittymään, uudistumaan ja trimmaamaan itsensä. Tässä "Veltsu" on mielestäni onnistunut parhaiten, kun puhutaan niistä valmentajista, jotka minulla on ollut ilo tuntea, JYPin urheilutoimenjohtaja Jukka Holtari kehui seuran livenä Facebookissa lähettämässä tiedotustilaisuudessa.

Virtanen aloitti JYPin päävalmentajana Jyrki Ahon jälkeen kaudella 2013–14. Ennen päävalmentaja-aikaansa Virtanen toimi liigajoukkueen apuvalmentaja ja sitä ennen A-nuorten vetovastuussa tuoden Jyväskylään A:n mestaruuden 2011.

Jatkosopimuksen tehnyt Virtanen  osaa antaa arvoa sille, että vuosirenkaita omassa seurassa on jo nyt kunnioitettava määrä.

– On pirun iso asia, että tätä työtä saa tehdä omassa kotikaupungissaan, Virtanen myönsi.

JYPin liigajoukkueessa Virtanen on ollut voittamassa ensin apuvalmentajana SM-kultaa 2012 ja pronssia 2013. Päävalmentajana palkintokaapista löytyy A-nuorten mestaruuden lisäksi European Trophyn voitto 2013 sekä kaksi SM-pronssia, keväällä 2015 ja 2017.

CHL:ssä JYP on edennyt alkulohkosta jatkoon kaikilla neljällä pelikaudellaan. Tiistain Tappara-voitto antoi hyvät edellytykset suomalaisen otteluparin toiseen otteluun, joka pelataan Tampereella ensi tiistaina. 

Koko liigajoukkueen valmennusryhmä jatkaa tehtävissään ensi kaudella.

JYP tiedotti torstainan myös Jukka Ahvenjärven, 52, Antti Turusen, 31, ja Jarkko Hyytiän, 33, jatkosopimuksista.