Jussi Rynnäs nautti vierailustaan Porissa muidenkin edestä

Jussi Rynnäs on ollut Ässiä vastaan maalillaan kuin muuri. Kuva: Pekka Lehmuskallio

Kausi on ollut tähän mennessä Oulun Kärpille vähintäänkin hankala. Maalivahti Jussi Rynnäs ei ole missään nimessä lähelläkään joukkueen alisuorittajien listan kärkipäätä, mutta aivan maksimiinsa hänkään ei ole yltänyt. Paitsi kasvattajaseuraansa Porin Ässiä vastaan. Kaksi pelattua ottelua, ja kaksi torjuttua nollapeliä. Torstaina patapaitojen nollaus tapahtui 28 torjunnan voimin, kun peli päättyi Porissa 0-3.

- Pata sytyttää minut aina. Pori on niitä paikkoja, missä motivaatiota ei tarvitse erikseen kaivaa, vaan se tulee automaattisesti. Enemmän kyse on siitä, ettei lataus mene totaalisesti yli, Rynnäs pohti.

Kärpille kolmen pisteen potti oli huomattavan tärkeä. Viidestä edellisestä pelistä tilille oli kilahtanut vain yksi jatkoaikavoitto.

- Kärsivällisyytemme riitti tällä kertaa, ja lisäksi saimme kaivattua tehokkuutta hyökkäyspäässä. Hieno taistelu meiltä koko joukkueena. Puolustus teki työni helpoksi, Rynnäs painotti.

"Toivon patapaitojen voittavan jokaisen pelin, kunhan vastassa ei ole Kärpät"

Ässät pelasi yhden kauden huonoimmista kotipeleistään, mutta siitä huolimatta Rynnäs oli tolppien välissä erinomainen. Huipputorjuntoja mahtui mukaan muutama, ja pari kertaa tolpat olivat hänen parhaat ystävänsä.

- Ainakin minä tiesin, ettei tuolle yleisölle saa kaataa bensaa liekkeihin yhtään tai olet äkkiä totaalisen kusessa heidän huutaessaan Ässien takana. Pari kertaa rima pelasti minut, mutta onnikin pitää ansaita ja nyt me se joukkueena ansaittiin.

Kaikille pelaajille marraskuinen vierailu Porissa ei ole niitä kauden suurimpia riemunhetkiä. Rynnäs on kuitenkin kertonut monta kertaa, että hän haluaisi vielä urallaan pelata Ässissä. Vierailu kaupungissa on hänelle erityisen iloinen kohokohta pitkän kauden tiimellyksessä.

- Olen kasvanut Porissa, ja täällä pääsen aina tapaamaan vanhempiani. Muille pelaajille tämä ei välttämättä ole niin positiivinen paikka vierailla, mutta itselleni se on sitä senkin edestä. Ässiä seuraan joukkueena edelleen huomattavan paljon. Toivon patapaitojen voittavan jokaisen pelin, kunhan vastassa ei ole Kärpät, Rynnäs nauroi.