Jukurit sai pidettyä kahden viikon lomaa viettävän luottopakkinsa

Jukurit pihtasi yhtä kevään merkittävintä sopimustaan tämän kauden pelaajiensa viimeisenä julkistuksena.

Teemu Suhosen, 29, liigauran kolmas kausi ensi talvena sujuu Jukureissa. Kuva: Pasi Peltola

Yhden tehopisteen päähän liigapuolustajien pistepörssin voitosta jäänyt Teemu Suhonen, 29, jatkaa Mikkelissä ainakin ensi kauden. Suhonen kokosi kaikki 60 runkosarjan ottelua pelattuaan 12+27 tehopistettä. Pakkien pörssikärjessä kolmella muullakin pelaajalla oli 39 tehopistettä. Tilaston ykkössijan vei heistä eniten (15) maaleja tehnyt, KalPan Matthew Maione.

– Suhosen sopimus on ollut allekirjoitettuna pidemmän aikaa, myöntää Jukurien toimitusjohtaja Tuomas Muotka.

KalPa-kasvatti Suhosella oli pöydällä muitakin sopimustarjouksia.

– Noh, en mä niitä muita... Koen, että Mikkeli on edelleen paras paikka kehittyä, Suhonen hymähtää.

Puolustajana Suhonen kenties onkin vielä opin tiellä. Pitkään Mestistä kiekkoillut savolainen siirtyi hyökkääjän paikalta pakiksi vasta 25-vuotiaana.

– Tämä oli neljäs täysi kauteni puolustajana.

Suhosen tehopisteiden yhtenä selityksenä oli se, että hän oli suuren osan kautta käytännössä ainoa Jukureissa ylivoimaa pelannut pakki. Jos ylivoimapeliin vain osui pelikatkoja, pelasi Suhonen molempien joukkueen neljän hyökkääjän muodostaman ylivoimamiehityksen takana.

– Talvi oli henkilökohtaisella tasolla steppi eteenpäin. Joulun jälkeen ei kieltämättä tarvinnut käydä käytännössä ylivoimamme aikana vaihdossa, Suhonen kiteyttää.

Mestiksessä Pikkuleijonia, SaPKoa ja Hokkia ennen Jukureita (2015–16) edustanut Suhonen debytoi SM-liigassa vasta viime kaudella. Tuolloin alkukausi HPK:ssa ja loppukausi Jukureissa tuottivat yhteensä 49 ottelussa 5+9 tehopistettä.

Jukureilla alkoi toinen lomaviikko pelien päättymisen jälkeen. Suhosen karkean määritelmän mukaan se on myös viimeinen.

– Pari viikkoa kauden jälkeen pystyy ottamaan rennommin, mutta sitten on haettava lenkkarit esiin. Ei ihan koko neljän viikon omatoimijaksoa jaksa pyöriä kotona pojan kanssa, perheenisä naurahtaa.