Jukurit lähdössä ensi kertaa lentoon

Jukurit jatkaa teoreettista taisteluaan pudotuspelipaikasta ilman vastuuvalmentajaansa Risto Dufvaa, joka lentää tiistaina yhdessä uuden esimiehensä Kari Savolaisen kanssa kohti olympiakaukaloita.

Jos tarpeen parin lähiviikon aikana Jukurien penkin takana on, viimeisen sanan sanoo seuran urheilupäällikkö Mikko Hakkarainen (oik.). Risto Dufva (kesk.) toimii olympialaisissa Slovenian apuvalmentajana. Kuva: Jukka Rautio/Europhoto

Dufvan ollessa Slovenian apuvalmentajana Etelä-Koreassa on Jukurien penkin takana ylin päätösvalta huhujen mukaan joukkueenjohtajalla, Jukurien urheilupäällikkö Mikko Hakkaraisella.

– Näin on, mutta meillä on penkin takana selkeä työnjako. Ville peluuttaa hyökkääjät ja Juuso puolustajat. Keskustelemme kuitenkin kollektiivisesti. Lähtökohtaisesti Juuso antaa kommentit julkisuuteen ennen peliä ja Ville ottelujen jälkeen, Hakkarainen kuvailee.

Peluutuksen hoitavat ovat siis apuvalmentajat Ville Nieminen ja Juuso Hahl, joista Nieminen on Kiekkoareenan tietojen mukaan Pelicansin ensi kauden vastuuvalmentaja.

– Teemme kuitenkin kaiken yhdessä. Onhan Risto ollut aiemminkin poissa. Viime peleissä on tätä jo harjoiteltu. Eihän tämä minään yllätyksenä tullut, koska Riston olympiamatka on ollut viime kesästä asti tiedossa, Hakkarainen muistuttaa.

Jukurit pelaa Dufvan poissaolon aikana kuusi liigaottelua. Illan Ässä-kotipelin jälkeen edessä ovat HIFK:n ja Kärppien kohtaaminen torstaina ja perjantaina vieraissa. Sillä keikalla Jukureissa koetaan jotain aivan uutta.

– Joo, matka on haasteellinen. Lennämme Helsingistä Ouluun perjantaina aamupäivällä. Se on Jukurien liigahistorian ensimmäinen lentokeikka, Hakkarainen virnistää.

Ässiä vastaan Jukureilta on sivussa joukkueen kauden viidenneksi paras pistemies Jesper Piitulainen (6+14), joka potee flunssaa. Ylimääräisen pelaajan paikan ottaa puolustaja Mikko Kokkonen. Ensimmäisiä liigaottelujaan pelaava espoolaiskasvatti Aku Alho, 20, puolustaa nykyisellään Antti Jaatisen, 30, rinnalla.

– Junioripelaajaa helpottaa aina, kun pääsee pelaamaan kolmekymppisen kokeneemman pelurin vierelle, Hakkarainen toteaa.

Ässissä tappiollisen Ilves-kotipelin jälkeen kierrätykseen joutui koko nelosketju eli Jouka Juhola, Niklas Appelgren ja Matias Varttinen. Kokoonpanoon palaavat Sami Lähteenmäki, Matti Kuparinen ja Matti Lamberg.

Kalevankankaan ottelun tilannetta seurataan tällä kertaa erityisen tarkkaan eteläsavolaisten lisäksi myös KooKoon, HPK:n ja Ilveksen väen parissa. Jukurit nousisi puhtaalla voitolla seitsemän pisteen päähän Ässistä, mutta kyseisen kolmikon joukkueilla olisi mahdollisuus punnertaa jo pisteen päähän porilaisista ja pudotuspeliviivasta.

Jukurit

Mika Partanen–Turo Asplund–Zach Budish; Teemu Suhonen–Samuli Piipponen

Miika Roine–Julius Vähätalo–Janne Ritamäki; Aku Alho–Antti Jaatinen

Ville Leskinen–Teemu Henritius–Joonas Kalliola; Ville Hyvärinen–Keni Karalahti

Ilmari Pitkänen–Markku Flinck–Valtteri Hotakainen; Mikko Kokkonen (7. puolustaja)

Maalilla Sami Rajaniemi (Juhana Aho)

Ässät

Ville Korhonen–Jussi Makkonen–Simon Suoranta; Niko Peltola–Jere Seppälä

Sakari Salminen–Jarno Kärki–Jesperi Kotkaniemi; Maksim Matushkin–Juho Tommila

Sami Lähteenmäki–Philip McRae–Antoine Laganiere; Ben Blood–Tommi Taimi

Marco Insam–Matti Kuparinen–Matti Lamberg; Kristian Tuohilampi (7. puolustaja)

Maalilla Andreas Bernard (Henri Kiviaho)