Jukurit julkisti päävalmentajansa – Leijonien apuvalmentaja Pekka Kangasalusta ruoriin

Jukurit on pelannut SM-liigassa nyt kaksi kautta. Tuloksena ovat sijat 11 ja 13.

Pekka Kangasalusta on Mikkelin Jukurien tuore päävalmentaja. Jukurit tiedotti rekrytoinnistaan perjantaina.

Kaksi kautta Liigassa pelannut mikkeliläisjoukkue on ollut ilman päävalmentajaa maaliskuusta asti, kun Risto Dufva sai lähteä.

Jukurien perjantaiaamun tiedotustilaisuudessa olivat uuden päävalmentajan lisäksi paikalla toimitusjohtaja Tuomas Muotka ja urheilutoimenjohtaja Mikko Hakkarainen.

Kangasalusta siirtyy Jukureihin Tanskassa pelattavien MM-kisojen jälkeen, missä hän toimii osana Suomen maajoukkueen valmennustiimiä.

Pekka Kangasalusta (kesk) on Jukurien uusi päävalmentaja. Jukurien perjantaiaamun tiedotustilaisuudessa olivat uuden päävalmentajan lisäksi paikalla toimitusjohtaja Tuomas Muotka ja urheilutoimenjohtaja Mikko Hakkarainen. Kuva: Pasi Peltola

– Kauden jälkeen rakennettiin urheiluorganisaation vastuut ja määriteltiin speksit, minkälaisen päävalmentajan Jukurit tarvitsee. Pekalla on tähän tehtävään vaadittavaa intohimoa ja osaamista, Jukurien urheilutoimenjohtaja Mikko Hakkarainen paljastaa.

– Päävalmentajan paikka Liigassa on ollut tavoitteeni ja nyt olen siihen tehtävään valmis, Kangasalusta aloittaa.

– Olen tutustunut Jukurien joukkueeseen, valmennustiimiin sekä organisaatioon ja koen olevani tähän tehtävään juuri oikea mies, Kangasalla asuva Kangasalusta jatkaa.

Kangasalusta on toiminut päävalmentajana mm. Ilveksen A-nuorissa sekä Kiekko-Vantaan Mestis -joukkueessa. Kaudet 2014-2017 Jukurien tuore päävalmentaja valmensi Antti Törmäsen kanssa Helsingin IFK:ta Liigassa.

Kuluvalla kaudella Kangasalusta on kuulunut A-maajoukkueen valmennustiimiin olympialaisissa ja nyt alkavissa MM-kisoissa. Pelaajaurallaan Kangasalusta pelasi Ilveksen, HIFK:n, Kärppien, TPS:n ja Ässien riveissä lähes 300 liigaottelua sekä yhden kauden Ruotsissa Malmö Redhwawksin riveissä.

– Omassa arvomaailmassa rehellisyys kaikessa toiminnassa on perusta ja Hakkaraisen kanssa olimme samalla aaltopituudella, Kangasalusta paljastaa.

Omalla pelaajaurallaan Kangasalusta, nyt 40, edusti liigatasolla Ilvestä, HIFK:ta, Kärppiä, TPS:ää ja Ässiä. Puolustajan juuret ovat Etelä-Pohjanmaalla. 

Kangasalusta tunnettiin fyysisesti väkevänä pelaajana, mikä näkyy myös valmennusfilosofiassa.

– Pelaajien fysiikka on menestymisen ehdoton edellytys ja kun se on kunnossa, taktisesti voidaan tehdä monenlaisia valintoja. Täältä joukkueelta saadut viestit ovat olleet selkeitä, että joukkue on erittäin motivoitunut ja halukas kehittymään. Tämä takaa sen, että joukkueella on mahdollisuus päästä päämäärään, eli taistella 10. sijasta, Kangasalusta linjaa.

Kesätreenit jatkuvat normaalisti Juuso Hahlin ja Teemu Suokkaan johdolla. Kangasalusta saapuu Mikkeliin Tanskan MM-kisojen jälkeen.

Lähes kuukauden aika ilman päävalmentajaa on luonnollisesti saanut aikaan sen, että pohdinnat Dufvan seuraajasta ovat käyneet vilkkaina.

Julkisuudessa on spekuloitu Kangasalusta lisäksi nimillä Tomi Lämsä ja Janne Sinkkonen, mutta toimitusjohtaja Muotkan mukaan Lämsä ei käynyt Jukureissa edes haastattelussa.

Myös Lämsä itse vahvisti torstaina MTV:lle, että hän ei ole Jukurien valmentaja, vaan jatkaa ulkomailla. Maata tai seuraa hän ei tarkentanut.

Lämsä on valmentanut liigassa Jokereita vuosina 2012–2013 ja Pelicansia 2014–2015. Viime kaudella Lämsä oli mukana Erkka Westerlundin valmennustiimissä KHL:n Salavat Julajev Ufassa.