Jukurien Budishille kolme peliä pannaa

Torstaina voitokkaan Vaasan vierailun tehnyt jumbojoukkue Jukurit haastaa Mikkelin illassa tappiokierteeseen ajautuneen Ässät.

Jukurien kauden ainoat peräkkäisvoitot ovat syyskuulta, kun uhreiksi joutuivat Kalevankankaalla vieraillut KooKoo ja kotonaan mikkeliläisille kyykähtänyt HIFK.

Maskia lahtelaismaalilla tekevältä Jukurien Zach Budishilta jäävät väliin mikkeliläisten kolme seuraavaa liigapeliä. Kuva: Jukka Rautio/Europhoto

Jukurit on ottanut kaikki viisi voittoaan kolmen pisteen arvoisina. Kaikki neljä jatkoaikapeliään eteläsavolaiset ovat hävinneet voittomaalikisan kautta.

Sportin Oskari Manniseen kohdistuneesta polvitaklauksesta torstaina Kuparisaaressa suihkuun joutunut Zach Budish sai tilanteesta kolmen ottelun pelikiellon. Jukurien sisäisen pistepörssin kakkonen huilaa myös ensi viikon perjantaisen vierasottelun Jyväskylässä ja seuraavan päivän HPK-kotipelin.

Jukurit saa kokoonpanoonsa ylimääräiseksi hyökkääjäksi merkityn sentteri Turo Asplundin. Yhden syöttöpisteen alkukaudesta kirjauttanut Asplund oli peleistä sivussa kuukauden.

Ässät sukelsi viiden pelin pisteputkesta neljän tappion sumaan. Häviöissä ei ole ollut paljoa jossiteltavaa pisteettömien tappioiden tultua yhteismaalein 3–17.

Vielä pisteettä Pata-asussa oleva Jarno Kärki ja yhden maalin tehnyt Sakari Salminen pelaavat Mikkelissä kauden kolmannen ottelunsa Ässissä.

– Edellinen pelimmehän oli jo hyvä, mutta tehoton. Homma oli uomissaan neljää minuuttia lukuun ottamatta, kuittaa Ässien apuvalmentaja Mikael Kotkaniemi.

Ässät matkailee lähipäivät Itä-Suomea, kun sarjaohjelma heittää joukkueen oudosti tänään Mikkeliin ja uudelleen jo tiistaiksi Lappeenrantaan.

– Käymme välillä kotona, kun näitä hotelliöitä tulee muutenkin aivan tarpeeksi. Ehkä tämä kohta ohjelmasta on jäänyt vähän meiltäkin huomioimatta. Olisimme voineet pyytää jotain ottelusiirtoa, ettei tarvisi heti uudelleen maanantaina lähteä aamuharjoitusten jälkeen Itä-Suomeen, Kotkaniemi myöntää.

Ässillä on haastava keikka myös kahden viikon kuluttua, kun joukkue pelaa peräkkäiset päivät perjantaina Kuopiossa ja lauantaina Oulussa.

– Silloin on siirryttävä Kuopiosta suoraan Ouluun, joten olemme hotellilla ehkä yhdeltä yöllä.

Jukurit

Teemu Tallberg–Teemu Henritius–Valtteri Hotakainen; Teemu Suhonen–Samuli Piipponen

Ville Leskinen–Julius Vähätalo–Jesper Piitulainen; Valtteri Hietanen–Antti Jaatinen

Joonas Kalliola–Markku Flinck–Ilmari Pitkänen; Ville Hyvärinen–Keni Karalahti

Janne Ritamäki–Henrik Koivisto–Miika Roine; Turo Asplund (13. hyökkääjä)

Maalilla Sami Rajaniemi (Juhana Aho)

Ässät

Sakari Salminen–Philip McRae-Sami Lähteenmäki; Niko Peltola–Jere Seppälä

Mikko Salmio–Jussi Makkonen–Antoine Laganiere; Maksim Matushkin–Juho Tommila

Ville Korhonen–Jarno Kärki–Jesperi Kotkaniemi; Ben Blood–Aleksi Mäkelä

Marco Insam–Matti Kuparinen–Matti Lamberg; Juuso Walli (7. puolustaja)

Maalilla Andreas Bernard (Henri Kiviaho)