Jukureilla helpottaa, Vähätalo vielä odottaa helpotusta

Ensimmäisen kotivoittonsa sitten syyskuun ottanut liigajumbo Jukurit sai helpotusta ahdinkoonsa jatkoaikavoitolla TPS:stä. Omaa helpotustaan odottaa vielä TPS:stä mikkeliläisseuraan täksi kaudeksi siirtynyt syksyn tähti Julius Vähätalo, 22.

TPS:stä täksi kaudeksi Jukureihin siirtyneen keskushyökkääjä Julius Vähätalon pörssisaldo kauden puolivälissä on 3+5. Kuva: Jukka Rautio/Europhoto

– Syksyllähän omalta osaltani oli parempi jakso, tilastotkin sen kertovat. Vaikee on sillee sanoa, mikä on mennyt pieleen. Pitkään kauteen kuitenkin mahtuu erilaisia jaksoja, henkäili Vähätalo uransa toisen TPS-kohtaamisen jälkeen.

Vähätalon lähtö Jukureissa oli lentävä. Kauden ensimmäiset 17 peliä tuottivat 3+4 tehopistettä ja selkeän nousun joukkueen hierarkiassa. Sitten onkin ollut hiljaisempaa. Kauden puolivälissä pistepörssi näyttää lukemia 3+5, kun viimeisimpien 13 pelin saldona on ollut enää yksi syöttöpiste.

Vielä 24. lokakuuta TPS:n vieraillessa kauden ensimmäisen kerran Kalevankankaalla Vähätalo pelasi yli 18 minuuttia, nyt tiistaina enää puolet siitä. Sen lokakuisen voittonsa jälkeen TPS on muuten saalistanut kahdeksasta vieraspelistään vain yhden kolmen pisteen voiton.

Vähätalo ei tarvinnut itsenäisyyspäivän aattoa ja satavuotishälinää tiistaiksi latautuakseen.

– Ihan omanlainen fiilis on koko päivän, kun on Tepsi-peli tulossa. Päiväl ei ollu mikää normifiilis.

TPS:n riveissä taidetaan tietää, ettei 196-senttistä Vähätaloa kannata yrittää hiillostaa. Miestä ei tunnu saavan hermostumaan kaukalossa millään.

– Oli siinä Nurmen Markuksen kanssa maalinedustalla jotain kähinää. Turha sieltä Tepsistä kuitenkaan on minunkaan ketään erityisesti etsiä, ellei satu tilanteen mukana tulemaan jotain. Ilkka Pikkaraisen saa helposti kuumenemaan, mutta se taitaa vain pelata paremmin kuumennettuna, Vähätalo pohdiskeli.

Jukureissa tai Mikkelissä ei pudotuspeleistä enää puhuta. Millä joukkue ja pelaaja motivoidaan, kun sarjatilanne on aika lohduton?

– Harvemmin sitä pelaajana sarjataulukkoa katsellaan, ainakaan pelipäivinä. Toivotaan, että tästä jatkoaikavoitosta saadaan lisää itseluottamusta. Ainakin kopissa oli pelin jälkeen ihan eri fiilis kuin muuten viime aikoina.