Jukureiden tehopuolustaja katkaisee siivet KHL-huhuilta

Miika Koivistolla on takanaan vahva kausi, joka poiki A-maajoukkuekutsunkin. Kuva: Jukka Rautio

Jukurien pudotuspelihaaveiden liekki lepattaa enää heikkona, mutta yhdellä joukkueen pelaajalla on vielä loppukaudesta mahdollisuus napata henkilökohtaista kunniaa.

Miika Koivisto taistelee loppukaudesta liigan puolustajien pistepörssin voitosta. Koivistolla on kasassa 4+33=37.tehopistettä, kun niitä Lukon pörssikärki Jesse Virtasella on 8+30=38.

Voitti Koivisto pakkien pistetilaston tai ei, vaasalaiskasvatilla on takanaan läpimurtokausi. Koivisto seurasi valmentaja Risto Dufvaa Raumalta Mikkeliin ja on saanut peliaikaa juuri niin paljon kuin on jaksanut pelata. Dufva nimesi ykköspakkinsa jo koko Liigan parhaaksi puolustajaksi.

– Eihän sitä pelaaja enempää voi kuin vastata huutoon. Kausi on henkilökohtaisella tasolla mennyt hyvin, Koivisto myöntää.

Niin hyvin, että hän kelpasi A-maajoukkueeseen ilman ensimmäistäkään nuorisomaaottelua. Jukurit tarjosi Koivistolle hyvissä ajoin jatkosopimusta, mutta hän on tiettävästi siirtymässä ensi kaudeksi Kärppiin. Tosin miehen nimi on liitetty myös KHL-huhuihin.

– Enköhän mä Suomessa pelaa, Koivisto kommentoi.