Jukka Peltolalle jo kauden kahdeksas maali – "Laitoin vaan lapaa eteen ja nostin kädet ilmaan

Jukka Peltola on vahvassa lennossa, kun verkko on heilunut jo kahdeksan kertaa tällä kaudella. Viime kaudella kapteeni iski 11 kihausta, joten ruuti on ollut selvästi kuivempaa. Kuva: Jukka Rautio/Europhoto

Tapparan alkukauteen on mahtunut heikkoja suorituksia, mutta joukkue on pikkuhiljaa parantanut peliään. Nyt Tappara on jo kolmen ottelun voittoputkessa, kun kirvesrinnat kaatoivat Sportin Vaasassa maalein 5-2. Joukkue on ollut pisteillä viimeisessä seitsemässä ottelussa, joten mestarisuosikki on oikealla tiellä.

– Me olemme selvästi parantaneet kauden edetessä, ja kyllä se näkyy pistesarakkeessakin. Olemme selvästi oikealla tiellä, myhäili joukkueen kapteeni Jukka Peltola, joka iski kauden kahdeksannen maalinsa Sportia vastaan.

Tappara oli Vaasassa ottelun alun täysin hukassa, mutta avauserän loppupuolella syntyi tärkeä pukukoppimaali, mikä käänsi ottelun vieraille.

– Ei ollut valmistautumisessa vikaa. Kyllä me tiesimme, että tästä tulee kova kamppailupeli, Peltola vastasi kysymykseen, oliko joukkueen maha täynnä perjantaisen 8-1-rökälevoiton jälkeen.

– Sport tuli alussa päälle kuin yleinen syyttäjä, kuten he tulevat täällä aina, joten siinä jouduimme ongelmiin. Sitten otimme pari hyvää agrevaihtoa ja pelasimme simppelisti, minkä kautta pääsimme peliin mukaan. Myöhästyimme noin seitsemän minuuttia alusta.

Peltola iski Tapparan illan neljännen maalin ohjaamalla Valtteri Kemiläisen viivakudin ohi Sport-vahti Mika Järvisen.

– Kemiläiseltä hyvä harhautus viivassa, ja sen jälkeen kiekko tuli maalille, ja minä laitoin vaan lapaa eteen ja nostin kädet ilmaan, kapteeni kertasi tilannetta.

Peltola on ollut tällä kaudella hyvässä vedossa hyökkäyspäässä, kun mies kantaa joukkueensa kultaista kypärää 13 pisteen turvin. Laituri johtaa myös joukkueensa sisäistä maalipörssiä kahdeksalla osumallaan. Ei hullumpi alku kauteen työteliäältä johtajalta.

– Hyvin on mennyt! Etenkin siihen olen tyytyväinen, että olen pystynyt luomaan paikkoja, mutta olisi minulla ollut mahdollisuuksia useampaankin osumaan. Eli missään nimessä en ole tyytyväinen vielä tähän.

Hyvät otteet eivät ole varmasti jääneet huomaamatta Leijonien valmennusjohdoltakaan. Suomen joukkue Karjala-turnaukseen julkaistaan pian, ja eikä olisi kovin suurih ihme, jos Tappara-kapteeni saisi mahdollisuuden näyttää taitojaan myös kansainvälisillä kentillä.

– En mennä asioiden edelle. Meillä on otteluita jatkuvasti, joten ei tässä auta miettiä ylimääräisiä, Peltola toppuutteli.