Juho Tommila nousi itselleen harvinaiseen kahden pelin maaliputkeen

Juho Tommila iski maalin toisessa peräkkäisessä pelissä. Vastaavaa ei ainakaan liigassa ole ennen tapahtunut. Kuva: Jukka Rautio/Europhoto

Ässien puolustaja Juho Tommila ei ole tällä kaudella ollut jatkoajalla se yleisin näky kaukalossa. Normaalisti hän ei kolmella kolmea vastaan suuremmin pelaamaan pääse. Perjantaina JYPia vastaan Tommila päästettiin jatkoajalla irti, ja työnäyte valmennuksen suuntaan oli heti mainio. Voittomaali kivikovaa vastustajaa vastaan lämmitti myös puolustajan mieltä.

"Yritin ihan aidosti viimeistellä, enkä vaan heittänyt siniviivalta jonkinlaista roikkua maalille"

- Olen muistaakseni kerran aikaisemmin ollut tällä kaudella pelaamassa jatkoajalla, kun Oulussa Jyri Marttinen lensi suihkuun ja hänen tilallaan pääsin kokeilemaan. Nautin ehdottomasti noista tilanteista, kun tilaa on jäällä mukavasti. Nyt tuli lisäksi erityisen maukas onnistuminen, kun yritin ihan aidosti viimeistellä, enkä vaan heittänyt siniviivalta jonkinlaista roikkua maalille, kuten kauden aiemmissa maaleissani, Tommila hymyili.

Kauden aikana tehot 4+2 iskenyt Tommila nousi samalla maaliputkeen, kun hän onnistui iskemään osuman toisessa kamppailussa peräkkäin. Sekin on harvinaista herkkua puolustajalle.

- En muista koska olisin kahdessa peräkkäisessä pelissä tehnyt maalin. Ainakaan tällä tasolla en koskaan. Maistuu totta kai erittäin hyvältä, kun tehopisteellisesti on ollut hiukan vaikeaa kauden aikana. Itseluottamusta tuosta saa ison määrän lisää, Tommila mietti.

Kokonaisuutena Tommila on kauden suoritukseensa ihan tyytyväinen, vaikkei hän ole aivan huippuminuutteja yleisesti ottaen pelannutkaan.

- Olen ollut kokoonpanossa mukana melkein kaikissa peleissä, mikä on tietysti hyvä asia. Peliaikaa on tullut vaihtelevasti, mutta olen ihan kohtalaisen tyytyväinen omaan suoritustasooni, vaikka pisteitä saisi luonnollisesti olla kasassa enemmän. Tärkeimmät pelit ovat onneksi vielä edessä.

"Suora puolivälieräpaikka on kaikkien tavoitteena"

Seuraava tärkeä peli Ässillä on näköpiirissä jo lauantaina, kun joukkue vierailee Raumalla Lukon testattavana. Molemmat joukkueet tarvitsevat kipeästi pisteitä saavuttaakseen tavoitteensa. Ässät hamuaa kuuden parhaan joukkoon, Lukko kymmenen sakkiin.

- Sama lähtökohta tuohon peliin on ainakin teoriassa kuin muihinkin otteluihin. Totta kai Satakunnan paikallisderby silti oman mausteensa kokonaisuuteen tuo, mutta ei asiaa voi liikaa miettiä siltä kannalta. Me yritämme luonnollisesti voittaa jokaisen jäljellä olevan ottelumme, ja suora puolivälieräpaikka on kaikkien tavoitteena, Siihen tarvitsemme edelleen paljon lisäpisteitä, Tommila analysoi.