Dogi, Ode ja Are Ilveksen voiton takuumiehinä

Ilves kaipaa Juho Liuksialalta tehoja jatkossakin. Kuva: Jukka Rautio / Europhoto
Ilves kaipaa Juho Liuksialalta tehoja jatkossakin. Kuva: Jukka Rautio / Europhoto

Kaksi Liigan peräpäähän pudonnutta joukkuetta Ilves ja KalPa kohtasivat perjantai-illan kamppailussa Hakametsässä.

Kotijoukkueen voiton varmisti 33 sekunnin mittainen tehohetki toisen erän lopulla, kun Juho Liuksiala ja Eemeli Suomi iskivät maalit mieheen.

Vaikka maalit syntyivätkin lähellä toisiaan, oli tasoitusmaalin tehnyt Liuksiala tyytyväinen myös loppuun 59 ja puoleen minuuttiin.

- Tämä oli hyvä peli meiltä. Alkuun saatiin paljon paikkoja, vaikka KalPa tekikin ensimmäisen maalin. Siitä huolimatta jaksettiin jauhaa ja uskottiin omaan tekemiseen. Oltiin tarpeeksi kärsivällisiä, ja saatiin sitä kautta voitto, Liuksiala taustoitti.

Liuksialan maali oli komea suoritus Ilveksen kakkosvitjalta. puolustaja Jarkko Parikan viivalaukauksesta kiekko päätyi Otto Koivulalle, jonka kääntösyöttö selän taakse tavoitti Liuksialan maalin edestä.

- Siinä "Ode" heitti aika huikean passin, sai ihan tyhjiin tehdä. Siihen suuntaan kaikki kunnia siitä maalista, Liuksiala jakoi tunnutusta laituriparilleen.

Vähän jännitti että tuleeko se lapaan, mutta kyllä ne "Odelta" usein tulee.

- Näin kun Otto alkoi kääntyä, ja tiesin että se aikoo syöttää. Vähän jännitti että tuleeko se lapaan, mutta kyllä ne "Odelta" usein tulee.

Koivulan ja Liuksialan välissä sentterin tontilla häärii Arttu Ruotsalainen. Ketjun peli on viime aikoina toiminut mallikkaasti.

- Siinä on hyvä olla "Oden" ja "Aren" kanssa, kun ne tykkää heittää laitaan kiekkoa. Pitää pitää vaan jalat liikkeellä, että pääsee pakeista ohi, itsekin lempinimellä "Dogi" tunnettu Liuksiala kertoi.

Viime vuonna tulokaskaudellaan 37 ottelussa peräti 12 maalia iskenyt vammalalainen iski kauden avausosumansa vasta lokakuun puolella. Viimeisissä seitsemässä pelissä verkko on kuitenkin heilunut jo kolme kertaa.

- Kauden alku oli todella vaikea. Siinä vähän itseluottamus laski, mutta nyt se on taas alkanut parantua ja on päässyt peliin kiinni sitä kautta. Tästä on hyvä jatkaa.

Ilveksen edellinen kahden ottelun viikonloppu oli murheellinen, kun Tapparaa ja TPS:ää vastaan maaleja meni omiin peräti 14. KalPaa vastaan puolustus kuitenkin toimi. Millä keinoilla oman pään puolustamiseen löytyy tasaisuutta?

- Jokaisen pitää vaan tehdä enemmän töitä, työnteon kautta se puolustuspeli tulee.