Juhani Tyrväiselle kuuden ottelun pelikielto poikittaisesta mailasta polvitaipeeseen

Juhani Tyrväinen on sivussa runkosarjan lopun ja kolme pudotuspeliottelua. Kuva: Jukka Rautio

Liigan kurinpitodelegaatio julkisti tiistaina odotetun pelikiellon Juhani Tyrväisen tapauksesta. Odotetun siinä mielessä, että jääkiekkoihmiset seurasivat kiinnostuneena, miten liiga linjaa Tyrväisen tempun lauantain Kärpät-HIFK-ottelussa.

Tyrväinen iski kamppailutilanteessa laidan lähistöllä Kärppien Kristian Vesalaista poikittaisella mailalla takaapäin polvitaipeen seutuville.

Kurinpitodelegaatio näki Tyrväisen teon kuuden ottelun pelikiellon arvoiseksi. 

Delegaation päätöksestä selviää, että otteluvalvoja ei ole raportoinut tilannetta päävideotuomarille eikä päävideotuomari ole muutenkaan tullut tietoiseksi tilanteesta. Liigan toimitusjohtaja asetti lopulta kyseisen tilanteen kurinpitokäsittelyyn.

- Tämä toinen isku on suoritettu täydellä voimalla ja se on kohdistettu sivusuunnasta suoraan Vesalaisen vasempaan polveen. Iskun voimasta Vesalaisen jalka pettää alta ja pelaaja kaatuu jäähän. Toisen poikittaisen mailan iskun aikaan kiekko on ruuhkassa eikä enää Vesalaisen tavoitettavissa, delegaatio kuvailee liigan nettisivuilla.

Päätöksen mukaan Tyrväisen isku vastustajan polveen on törkeä, eikä kuulu millään tavoin jääkiekkoon. Siitä aiheutuu erittäin merkittävä vakavan loukkaantumisen riski.

Vesalainen ei kuitenkaan loukkaantunut tilanteessa. 

Tyrväinen on pelikiellossa HIFK:n kolmessa jäljellä olevassa runkosarjan ottelussa ja HIFK:n kolmessa ensimmäisessä pudotuspeliottelussa.

Tällä kaudella 54 ottelussa 13+25=38 tehopistettä nakuttanut Tyrväinen on HIFK:n toiseksi paras pistemies Erik Thorellin jälkeen.