Juha Jääskä lähellä läpimurtoa HIFK:ssa

Juha Jääskä (vas.) on ollut tällä kaudella jopa ykkösketjussa Joonas Raskin kanssa. Kuva Europhoto/Jukka Rautio

HIFK:lla on monta omaa junioria. Näistä Juha Jääskä on pelannut CHL:ssä jo ykkösketjussakin ja on selkeästi se, jolla on nuorista pelaajista parhaat mahdollisuudet saada vakiopaikka liigajoukkueessa ja ottaa jopa ratkaisijan rooli.

Sinulla on HIFK:ssa C-nuorten pronssi ja B-nuorten hopea. Kuinka kauan olet pelannut HIFK:ssa?

Oikeastaan aina. Olin 10-vuotias, kun siirryin OKK:sta. Ne junioriajat olivat hyviä vuosia. Joskus IFK:n junnutoimintaa on epäilty, mutta minulla oli aina hyvät valmentajat. IFK on ainakin minusta Suomen hienoin seura. On kunnia asia pelata täällä.

Liigaurasi lähti kunnolla käyntiin viime kaudella. Millainen se oli?

Minulla oli liigasopimus ja pääsin varsinkin loppukaudesta pelaamaan. Turussa tein pudotuspeleissä ensimmäisen liigamaalini. Nyt sekin on tehty. Se oli mahtava juttu ja tärkeä maali meille. Ensimmäisen erän olimme ihan ”purjeissa”, mutta toiseen tuli ihan eri joukkue jäälle. Se oli iso maali ja tärkeä voitto meille. Se oli todella hyvä kausi.

Miltä CHL on maistunut?

On ollut kiva pelata sitä sarjaa. Ainakin meidän lohkossamme on ollut kovia pelejä. Ikävä juttu, että kärsimme tappiota. Nyt tarvitaan voittoja. Suorastaan olemme pakkovoittojen edessä, mutta usko on kova, että kotona klaarataan. Saimme paljon oppia siitä, miten kovat jengit ovat vastassa. Varsinkin München oli todella kova joukkue. Heillä on vanhoja NHL-pelaajia, jotka ovat melkein vaareja, mutta he osaavat pelata. Heillä on hyvin muistissa, miten tätä peliä pelataan.

Miltä kohta alkava liigakausi osaltasi näyttää?

Tarkoitus on ottaa paikka, pelata mahdollisimman hyvin ja mennä keväällä päätyyn asti. Verkkojen pitää heilua ja pitää tehdä kovasti töitä. Alku on ainakin ollut hyvä, kun olen ollut tärkeimmissä ketjuissa. Mutta rooli ei ole kovin tärkeä. Paljon isompi asia on pelata koko kausi täällä [liigajoukkueessa]. Haluan pelata mahdollisimman paljon.

Onko sinulla muita tavoitteita?

Kesken kauden on alle 20-vuotiaiden MM-kisat. Pitäisi pysyä joukkueessa ja saada paikka sinne.

Jääskä oli vuonna 2016 Suomen alle 18-vuotiaiden kultamitalijoukkueessa Grand Forksissa USA:ssa. Tällä kaudella U20-MM-kisat pelataan Buffalossa USA:ssa. Suomen lohkossa ovat USA, Kanada, Tanska ja Slovakia.