Joulukuun kuumin tehomies sairastui

Ilari Filppulan sairastuminen tekee ison loven TPS:n kovaan hyökkäyskalustoon. Kuva: Jukka Rautio/Europhoto

Viiden tappion putkessa taapertavalla KooKoolla on kiire katkaista häviöiden suma, ettei pudotuspeliviiva karkaa jo tammikuun alussa tavoittamattomiin.

KooKoo katkaisi tiistaina Lappeenrannassa neljän pelin pisteettömän putkensa ja Tomi Leivon kolmannen erän kavennusmaalilla myös yli 206 minuutin maalittoman taaperruksensa.

Torstaina kouvolalaisten harmiksi saapuu KooKoon jo kahdesti tällä kaudella kolmella maalilla voittanut TPS. Turkulaisten voittoputkella SM-liigassa on mittaa viisi ja pisteputkella kuusi ottelua.

Teemu Väyrynen saa Kouvolassa johdettavakseen TPS:n kakkosketjun, kun Ilari Filppula puuttuu turkulaisten kokoonpanosta sairastumisen takia. Kuva: Jukka Rautio/Europhoto

Ainakaan kouvolalaisia ei harmita se, että joulukuussa kuuden pelin henkilökohtaisessakin pisteputkessaan 1+9 tehopistettä nakuttanut sentteri Ilari Filppula puuttuu TPS:n kokoonpanosta sairastumisen takia.

Filppulan ollessa sivussa kakkosketjun saa johdettavakseen joensuulaislähtöinen Teemu Väyrynen, 20, joka on nakuttanut jo kahdeksan maalia näyttävällä yli 15 prosentin osumatarkkuudella. Kolmatta kautta Liigassa esiintyvä Väyrynen pelasi kaksi viikkoa sitten ensi kertaa TPS-paidassa yli 18 minuuttia yhdessä ottelussa.

KooKoon Jukureista värväämä keskushyökkääjä Henrik Koivisto ottaa johdettavakseen isäntien kakkoskentän, jossa Miikka Pitkänen siirtyy laitahyökkääjän tontille. Pitkänen ei vie oikeastaan kenenkään paikkaa, koska Lappeenrannassa tiistaina ylennyksen kakkosketjuun saanut Ville Vainikainen loukkaantui.

SaiPan Lauri Taipalus heitti maalinedustalla Vainikaisen jäähän tyylipuhtaalla niskalenkillä, jonka tuomaristo tulkitsi kuuluvan nykyään myös jääkiekkoilun otevalikoimaan. Vainikainen ei palannut kaukaloon ja on nyt poissa kokoonpanosta.

Kun KooKoolla ovat muutenkin sairaslistalla Michael Keränen, Anrei Hakulinen, Jyri Niemi, Eero Savilahti, Jan-Mikael Juutilainen ja Olli Korhonen, ilmestyy joukkue illan peliin yhden pelaajan vajauksella.

TPS:ltä puuttuu nuorisokisojen takia joukkueen plusmiinustilaston kolmonen Olli Juolevi, mutta kaksi turkulaisryhmässä eniten pelannutta pakkia eli Ilkka Heikkinen ja Elmeri Eronen ovat sentään kokoonpanossa.

TPS:n Eric Perrin saapuu Kouvolaan vain kaksi tehopistettä perässä SM-liigan kaikkien aikojen ulkomaalaispörssin kärkeä Otakar Janeckya.

TPS ei päästänyt 16-vuotiasta hyökkääjä Kaapo Kakkoa 18-vuotiaiden maajoukkueen matkaan vedoten pelaajan tarvitsemiseen liigakaukalossa. Tällä kaudella 18 minuuttia SM-liigaa pelannutta Kakkoa ei kuitenkaan ole viikon kokoonpanoissa näkynyt, TPS:n tiedotteen mukaan sairastumisen takia.

KooKoo

Toni Kähkönen–Siim Liivik–Malte Strömwall; Miro Keskitalo–Emil Kristensen

Miikka Pitkänen–Henrik Koivisto–Patrick Bjorkstrand; Niko Tuhkanen–Jake Newton

Tomi Leivo–Sami Tamminen–Toni Hyvärinen; Ville Järvinen–Arttu Pelli

Niki Koskinen–Mikko Virtanen–Eetu Pöysti

Maalilla Juha Järvenpää (Samu Perhonen)

TPS

Jasper Lindsten–Eric Perrin–Tomi Kallio; Mark Fraser–Ilkka Heikkinen

Petrus Palmu–Teemu Väyrynen–Patrik Virta; Martin Berger–Elmeri Eronen

Ilkka Pikkarainen–Hannu Kuru–Oskari Siiki; Jani Forsström–Lucas Ekeståhl-Jonson

Joonas Savolainen–Jonne Virtanen–Lauri Pajuniemi; Tarmo Reunanen (7. puolustaja)

Maalilla Rasmus Tirronen (Oskari Setänen)