Joni Vesalainen jättää Jukurit

Joni Vesalainen on viime vuodet työskennellyt myyntitehtävissä Lukossa ja Jukureissa. Kuva: Pekka Lehmuskallio

Joni Vesalainen jättää vuodenvaihteessa Mikkelin Jukurit ja koko jääkiekkomaailman. Jukurien markkinointipäällikkö palaa jalkapallon pariin ja siirtyy Seinäjoen Jalkapallokerhon leipiin.

Hänestä tulee Veikkausliigassa pelaavan SJK:n myynti- ja markkinointijohtajana.

- Hyvillä mielin palaan jalkapallopuolelle. Koko perhe Jyväskylässäkin on tästä paluusta tyytyväinen. VIisi vuotta olen ollut nyt jalkapallosta sivussa ja JJK-aika oli koko perheelleni tärkeää, Vesalainen kommentoi SJK:n verkkosivuilla.

- Jalkapallo on kuitenkin sellainen laji, mitä olen itse pelannut, se on lähellä sydäntäni, joten on mukava palata sen pariin. Minulla on kuitenkin rikkautena se, että olen työskennellyt jääkiekon, koripallon ja jopa lentopallon parissa.

Vesalainen on työskennellyt jyväskyläläisen JJK:n toimitusjohtajana. Sen jälkeen hän siirtyi jääkiekkotöihin ja toimi myynti- ja markkinointitehtävissä ensin SM-liigassa, sitten Lukossa ja viimeksi Jukureissa.

- Keskustelut Raimo Sarajärven kanssa seuran tavoitteista, olla kolmen vuoden sisällä vahva skandinaavinen seura, joka pelaa säännöllisesti Euroopan kilpailuissa ja jopa lohkovaiheessa, sytyttivät minut. Minä tulen Seinäjoelle antamaan kaikkeni sen eteen.

Vesalaisen tavoite on kasvattaa SJK:n yleisömääriä. Kolmivuotissuunnitelmaan on piirretty selvät luvut: ensin 3700, sitten 4500 ja lopulta 5000 katsojan keskiarvo.

- Kävin viime lauantaina katsomassa seuran puitteet ja meinasin suoraan sanottuna lentää selälleni yllätyksestä, että olemmeko enää edes Suomessa? Nämä olosuhteet kestävät vertailun Suomessa mihin joukkueeseen ja lajiin tahansa. Aivan huippuolosuhteet, Vesalainen ihailee.