Jokerit hakee Westerlundin kustannuksella jo 14:ttä voittoa ennätysputkeensa

Suomen olympiajoukkuetta Sotshissa luotsanneet Erkka Westerlund ja Hannu Virta paiskivat edelleen töitä yhdessä. Lauri Marjamäkeäkin ollaan taustapuheissa kovasti viemässä KHL:n suuntaan. Kuva: Jukka Rautio/Europhoto

Erkka Westerlundin johtama Salavat Julajev Ufa yrittää pysäyttää Jokereiden voittolaskurin lukemaan 13. 

Ufan valmennus on vahvasti suomalaisten käsissä. Joukkueen päävalmentaja Westerlundin apuna ovat puolustajien peluutuksesta vastaava vastaava turkulaisvalmentaja Hannu Virta, hyökkääjiä komentava lahtelainen Tomi Lämsä, fysiikkavalmentaja Jarmo Koivisto ja videovalmentaja Tomas Westerlund.

Kaikilla viidellä on taustaa myös Jokereista. Westerlund palasi valmennustöihin vuoden tauon jälkeen ja valmentaa nyt ensimmäistä kertaa urallaan ulkomailla.

– Alusta asti ajatuksena oli, että voisin vielä valmentaa, jos sopiva tarjous tulee eteen. Sveitsissä ja KHL:ssä on muutamia seuroja, joiden valmentamista saatoin harkita. Päivääkään en vaihtaisi, mahtavaa tehdä töitä erilaisessa organisaatiossa, Westerlund kertoi lauantaina Helsingissä.

Edellisessä ottelussaan perjantaina Salavat Julajev hävisi Pietarissa SKA:lle maalein 2–4. Viidestä viime ottelustaan joukkue on voittanut kaksi. Koko kauden saldo on 11 voittoa ja 10 tappiota.

– Ufa on perinteisesti ollut vapaan ja iloisen hyökkäyspelin joukkue. Siellä halutaan, että joukkue menestyy, mutta oikeastaan seuran kanssa ei olla juurikaan keskusteltu siitä, miten se käytännössä tehdään.

Venäjällä voittosaraketta tuijotetaan enemmän kuin intensiivisesti.

– Voittaminen on ainoa asia, joka merkitsee ja antaa mahdollisuuden jatkaa tätä työtä. Tavoitteemme on yhdistää venäläinen huipputason yksilötaito ja suomalainen joukkuepeli, siinä on työmaata. Sen muutoksen tekeminen lyhyessä ajassa on haaste. Vasta muutamassa viime pelissä olemme nähneet sitä, mitä haluamme, Westerlund kuvaili.

Sunnuntain Jokerit-otteluun vieraat lähtevät Westerlundin mukaan – mitenkäs muuten kuin – altavastaajina. Jokereiden historiallinen 13 ottelun voittoputki sai entisen jokeriluotsin myhäilemään suomalaisen jääkiekon puolesta.

– Jokereiden menestyminen on hieno ja tärkeä asia koko suomalaiselle jääkiekolle. KHL on sellainen sarja, jossa pitää olla suomalainen joukkue mukana. Se antaa meille peiliä kansainvälisestä pelistä ja vaatimustasosta, Westerlund linjasi.