Jokerien ryhmä on koossa taas - "Olisi ollut hieno hehkuttaa kopissa Iivoa"

Jesse Joensuu on valmis pelaamaan. Kuva: Pekka Rautiainen

Olympiatauko on ohi, ja myös KHL:ssä palataan arkeen. Jokerien kohdalla ei tosin puhuta aivan arkisesta aherruksesta, sillä helsinkiläiset kohtaavat ensimmäiseksi sarjaa johtavan pietarilaisjätti SKA:n.

Kamppailu kiinnostaa, sillä ottelu on Jokerien tiedotteen mukaan lähes loppuunmyyty.

Olympiatauko tiesi neljän viikon taukoa peleistä, eikä elämä muutenkaan ollut normaalia Jokerien kopissa. Peräti yhdeksän jokeripelaajaa oli mukana Pyeongchangin olympialaisissa Suomen, Yhdysvaltojen ja Ruotsin joukkueissa.

Lisäksi tanskalaiset Peter Regin ja Nicklas Jensen pelasivat tauon aikana maajoukkueensa matkassa neljän maan turnauksessa. Normaalista poikkeava arki Helsingissä on ollut porilaishyökkääjä Jesse Joensuun mieleen.

– Täytyy sanoa, että viime viikot ovat menneet todella hyvin. Olemme treenanneet puolella joukkueella. Mukana on ollut enimmäkseen suomenkielisiä, joten paljon on huudettu jos jonkinlaista yhteiskunnallista asiaa, jääkiekkoa, urheiluasiaa ja olympialaisia, Joensuu kuvailee tiedotteessa.

– Hemmetin hienoa, että kaikki ovat taas paikalla. Sen verran täytyy sanoa negatiivista, että nyt olisi ollut hieno hehkuttaa kopissa Iivoa, mutta täytyy huomioida myös nämä olympialaisista palanneet kaverit ja kuunnella myös heidän olympiakokemuksiaan.

Yksikään Jokerien pelaaja ei palannut Etelä-Koreasta mitali matkassaan. Eivät kuitenkaan myöskään surun murtamina.

– He palasivat hyvällä fiiliksellä, vaikka joukkueet eivät menestyneetkään. Täytyy inhorealistina sanoa, että että meidän kannaltamme on hyvä asia, että jätkät saivat vähän huilata ja valmistautua tähän jokerijuttuun, Joensuu jatkoi.

Jokerit on läntisen konferenssin kolmantena ja tarvitsee runkosarjan kahdesta viimeisestä ottelustaan kaksi pistettä varmistaakseen kolmannen sijan ennen Lokomotiv Jaroslavlia.

Alkamassa on neljän ottelun viikko. Jokerit päättää runkosarjansa torstaina vieraskaukalossa Dinamo Riikaa vastaan ja pelaa pudotuspelien ensimmäiset ottelut viikonloppuna kotijäällään.

Pudotuspelien avauskierroksen vastustaja on joko Torpedo Nizhni Novgorod, HK Sotshi tai Spartak Moskova.

Pudotuspelien lähestyessä Jokereissa on keskitytty oman pelin hiomiseen.

– Seuraava ottelu oli tauon alkaessa niin pitkällä, että se tuntui oudolta, mutta nopeasti siihen tottui. Iso haaste on, miten löydetään taas yhteinen tahti, kun olemme olleet erillämme niin paljon. Onneksi pleijarit eivät ala vielä tiistaina, kaksi peliä ennen sitä, Joensuu kommentoi.

–  Ei tässä mitään taktiikkaa muuteta, mutta terävöitetään sitä, mikä on toiminut ja yritetään löytämään sama tatsi, mikä kantoi meidät syksyllä pitkään voittoputkeen.