Jokerien ruotsalaissentteri on kerännyt tyylilleen sopivasti huomaamatta hyvän pistesaldon

John Norman on Jokerien ruotsalainen työmyyrä. Kuva: Pekka Rautiainen

Jokerit lähti tiistaina neljän ottelun vieraskiertueelle, jolla vastaan luistelee neljä todennäköistä KHL:n pudotuspelijoukkuetta.

Keskiviikkona vastassa on idän kärki Ak Bars Kazan, perjantaina lännen puolelta HK Sotshi, sunnuntaina itäpuolen vitonen Neftehimik Nizhnekamsk ja ensi tiistaina vielä idässä tiukasti pudotuspelipaikasta taisteleva Salavat Julajev Ufa.

Pudotuspelien ja olympiatauon lähestyessä vierasreissu on Jokereille hyvä testi, jonka aikana helsinkiläiset pääsevät testamaan pelikuntoaan vahvoja vastustajia vastaan.

Jokerit pääsee matkaan levätyn viikonlopun jälkeen ja on saanut käännettyä vaikean joulukuun jälkeen kurssiaan positiivisempaan suuntaan.

Jokerit on kerännyt pisteitä neljästä ottelusta perättäin sekä voittanut kaksi edellistä otteluaan varsinaisella peliajalla. Joukkue on tukevasti läntisen konferenssin kolmantena ja vahvasti kiinni kotiedussa, kun jäljellä on vielä kahdeksan runkosarjaottelua.

– Pari vapaapäivää teki hyvää. Nyt on jälleen kiva päästä pelaamaan. Viimeisen kuukauden vaikeudet saattoivat olla meille hyväkin asia ja kasvattaa joukkuetta, mutta eipä sitä siinä hetkessä vielä tiennyt, jokerisentteri John Norman luonnehtii Jokerien tiedotteessa. 

– Tuntuu kyllä siltä, että menemme nyt parempaan suuntaan. Yritämme säilyttää kotiedun, se on nyt tärkein tavoitteemme.

Kärpissäkin käväissyt Norman pelasi viime kaudella KHL:ää Torpedo Nizhni Novgorodissa. Jokereissa 27-vuotias ruotsalainen on osoittanut todella monipuoliseksi pelaajaksi, ja hänet  komennetaan jäälle niin erikoistilanteissa kuin otteluiden loppuhetkilläkin.

– Hän on tosiaan aika hiljainen, mutta todella tärkeä kaveri meille, sellainen yleishyökkääjä. Tulen hänen kanssaan kimppakyydillä peleihin, joten olen päässyt siinä tutustumaan häneen vähän paremmin, Jokerien puolustaja Tommi Kivistö paljastaa.

–  Kun kaveri painaa hirveän määrän hommia, mikäpä joukkue ei tuollaista haluaisi? Hyvä pelaaja ja hyvä hankinta.

Norman on nakuttanut kauden 42 ottelussa 24 (7+14) tehopistettä, joilla ruotsalainen on persoonansa mukaisesti kuin vaivihkaa noussut Jokereiden neljänneksi tehokkaimmaksi hyökkääjäksi Eeli Tolvasen, Nicklas Jensenin ja Brian O’Neillin taakse.

Norman on pelannut pääsääntöisestä Jokereiden kolmossentterinä. Laiturit ovat vaihdelleet, mutta ruotsalaisen mukaan se ei ole menoa haitannut.

– Olemme avovaimoni kanssa viihtyneet hyvin Helsingissä, sillä täällä on hyvin samanlaista kuin Ruotsissakin. Ei mitään valittamista seuran suhteen, kaikki on todella ammattimaista. Tiesin seuran toimintatavoista kyllä jo etukäteen, sillä kaverini ovat pelanneet täällä aiemmin (Linus Omark, Henrik Karlsson), Norman hymyilee.