Jokereille mieluisa joululahja – maalikuningas palaa

Jokerit ja Steve Moses ovat sopineet hyökkääjän pelaamisesta helsinkiläisseurassa tällä ja kahdella seuraavalla kaudella. Moses voitti KHL:n maalikuninkuuden Jokereissa kaudella 2014–15.

Jokerit tarvitsi vahvistusta hyökkäykseensä, kun maajoukkueessa Venäjän EHT-turnauksessa loukkaantuneen Antti Pihlströmin toipilasaika varmistui usean kuukauden pituiseksi. KHL:n siirtoraja umpeutuu 27. joulukuuta, joten aikaa vahvistuksen löytämiseksi ei ollut paljon.

– Pihlströmin loukkaantuminen oli todella valitettavaa joukkueemme kannalta, mutta hienoa, että saimme kotiutettua nopealla aikataululla tutun paluumuuttajan. Moses tuo luistelu- ja ratkaisuvoimaa hyökkäykseemme tällä ja tulevilla kausilla. Kaikki tiedämme hänen potentiaalinsa, Jokereiden GM Jari Kurri sanoo seuransa tiedotteessa.

Moses, 28, pelasi Jokereissa ensimmäisen kerran kausilla 2012–15 ja rikkoi niistä viimeisellä KHL:n tuolloisen maaliennätyksen.

Amerikkalainen teki 36 maalia ja yhteensä 57 pistettä helsinkiläisseuran ensimmäisellä kaudella KHL:ssä. Moses valittiin kauden päätteeksi sarjan tähdistökentälliseen ja pelasi vielä MM-kisoissa pronssia voittaneessa USA:n ryhmässä.

Moses palasi KHL:ään SKA Pietarin riveihin seuraavalla kaudella ja edusti venäläisseuraa kahden vuoden ajan.

Kaikkiaan amerikkalaishyökkääjä on pelannut KHL:ssä 105 ottelua tehoin 49+34=83. Tämän kauden hän aloitti Rochesterin AHL-joukkueessa, jossa teki 29 pelissä 7+9=16 pistettä.

Jokereissa Moses on pelannut KHL:ssä ja SM-liigassa kaikkiaan 157 peliä ja tehnyt 70+48=118 pistettä. Ennen ammattilaispelejä hän opiskeli ja pelasi neljän vuoden ajan New Hampshiren yliopistossa.