Jesse Virtanen tinttasi Lukon voittoon

Lukon ja JYPin käymä kiihkeän tasaväkinen taisto oli kovasti menossa jatkoajalle. Jesse Virtanen oli kuitenkin toista mieltä ja vain puolitoista minuuttia ennen loppua, mies piiskasi kiekon viivalta pussiin. Kiekko otti matkalla osumaa, mutta ohjauksen suunta oli täydellinen. Jyväskyläläisten maalilla hyvin torjunut Sami Rajaniemi oli voimaton. Lukko voitti lukemin 3-1 ja sai näin jatkoa voittoputkelleen. Liigan kärkipaikka on jälleen Lukon hallussa.

- Eilen meni maali omiin viimeisellä minuutilla oman pelaajan luistimen kautta ja tänään meni oman pelaajan mailan kautta. Tuntuu vähän, että se hiilihankomies odottaa aina viimeiselle minuutille. Jos tuuri aina kääntyy jossain vaiheessa, niin meillä pitäisi olla sitä ainakin roppakaupalla varastossa, manasi JYPin päävalmentaja Marko Virtanen.

Avausmaalia saatiin odottaa toiseen erään, kunnes todellinen voimakenttä Nurmi - Vauhkonen - Virtanen laittoi väkisin laatan verkkoon. Viimeistelijänä toimi Nurmi, joka onnistui runttaamaan maalin vielä kaatuessaankin. JYP tuli kuitenkin melko nopeasti tasoihin komealla ylivoimamaalilla. Kuvio oli sen verran nätti, että löytynee viikon top-maalien listalta.

Peli oli alusta loppuun kovaa vääntämistä ja taistelua. Päätöserässä Lukko oli kuitenkin JYPiä enemmän vaikeuksissa ja pienellä onnellakin sinikeltaisten maali pysyi koskemattomana. Sitten tuli tapaus Jesse Virtanen ja vielä kaksi sekuntia ennen loppua Harri Tikkanen räväytti kiekon tyhjiin.

- Olen todella tyytyväinen viikkoon. Tämän illan peli oli meille melko haasteellinen, sillä Lahden Jaska loukkasi polvensa ja meidän piti pyöritellä ketjuja. Jonne Virtanen oli tänään erinomainen ja koko ketju toimi hyvin. Jos tuollainen raskas kalusto pelaa noin hyvin, niin se on todella vaikea pideltävä, kertoi Risto Dufva.

Lukko pelaa tällä hetkellä todella hyvää ja itsevarmaa lätkää. Sitä tarvitaan myös ensi viikolla, kun tiistaina matkataan Espooseen Bluesin vieraaksi ja heti perään keskiviikkona Ouluun Kärppiä kiusaamaan. Ensi lauantaina on taas kotimatsin vuoro, kun SaiPa saapuu Raumalle.

Illan erikoinen

Harvemmin sitä pelaa molemmissa joukkueissa samaa nimeä kantava henkilö, mutta tällä kerralla tällainenkin "omituisuus" tuli vastaan. Molempien joukkueiden riveissä nimittäin luisteli Antti Jaatinen. Mahdollisista sukulaisuussuhteista ei ole tietoa, mutta tuskin herrat veljeksiäkään ovat.

Lukon tähdet

*** Jonne Virtanen

** Jesse Virtanen

* Teemu Nurmi

Maalit:

1-0 Teemu Nurmi (Jonne Virtanen, Olavi Vauhkonen)

1-1 Petr Hubácek YV (Eric Perrin, Anssi Löfman)

2-1 Jesse Virtanen (Jo. Virtanen)

3-1 Harri Tikkanen TM (Ville Vahalahti)