Jesse Joensuulta odotetaan lisää maaleja

Astana-ottelusta sivussa olleelta voimahyökkääjä Jesse Joensuulta odotetaan jokerileirissä lisää tehoja. Kuva: Vesa-Pekka Järvelä

Syksyllä 2014 monikansalliseen mahtiliigaan siirtynyt Jokerit oli alkusyksyn ähes jokaiselta osa-alueeltaan toimiva ja tehokas paketti. Varsinkin puolustuspäässä on ollut tiukkuutta.

Karri Rämön vammojen vuoksi ison roolin maalilla ottanut ex-Lukko Ryan Zapolski on pelannut loistavasti illasta toiseen. Amerikkalaisvahti on erinomaisilla otteillaan pelaamassa itseään myös USA:n olympiajoukkueeseen.

Puolustuksen johtotähdeksi on noussut Moskovan Spartakista Helsinkiin houkuteltu Matt Gilroy. Jenkkipakki on koko itäliigan tehokkaimpia. Vahvaa tulitukea Gilroylle antavat jokeripaitaan vaihtaneet maajoukkuepakit Sami Lepistö ja Tommi Kivistö.

Hyökkäyksen todellinen jokerikortti on 13 osumaa viimeistellyt superjunnu Eeli Tolvanen. Ryminällä isojen poikien rinnalle rynninyt juniori on todistanut, että lähtee se raudanluja ja tarkka laukaus muidenkin kuin Patrik Laineen lavasta.

Mika Niemi muistuttaa, että Tolvanen taitaa myös syöttämisen. Kaiken kaikkiaan onnistumisia on kuitenkin tullut laajalla rintamalla. Erityinen ilonaihe on ollut Niemen rinnalla kiitävä Marko Anttila. Lempäälän jätti pelaa 32-vuotiaana elämänsä parasta kiekkoa.

Kolmikko Niklas Jensen-Brian O’Neill-John Norman on puolestaan takonut pisteitä tasaiseen tahtiin. Lisää tehomerkintöjä valmennusjohto odottaa kauden edetessä ainakin Pekka Jormakalta, Olli Palolalta ja Antti Pihlströmiltä.

Maaleja jokerifanit toivovat myös vain kertaalleen osuneelta Jesse Joensuulta. Porilaiskolossilla on kuitenkin narrilaumassa edelleen oma tärkeä roolinsa.

Runkomiehistä viime kaudella fanien sydämiin itsensä pelannut Peter Regin on ollut syksyn mittaan tuuliajolla. Kovin odotuksin ladatun 31-vuotiaan tanskalaissentterin hyökkäyspään vaisuus on heijastunut koko ykkösvitjan esityksiin.

Puolustusvastuunsa moitteetta kantavan ketjunjohtajan piristyminen toisikin Jokereille yhden tärkeän elementin lisää. Kenties juuri sen puuttuvan palasen, jolla SKA kaatuu 2. joulukuuta Kaisaniemen puiston ulkojäillä.