Jesper Piitulainen: Lämmitän kesällä Jussille saunan niin ollaan sujut!

Kisapuiston jäähallissa vietettiin tunteikasta perjantai-iltaa, kun SaiPa ja Jukurit ottivat perjantaina päivän varaslähdön SM-liigan päätöskierroksella.

Viimeksi tammikuun alussa liigakaukalossa torjunut Jussi Markkanen, 42, jätti jäähyväiset lappeenrantalaisyleisölle ainakin runkosarjan merkeissä, ja hyvin todennäköisesti samalla laitettiin piste Markkasen liigauralle.

Kisapuiston kotijoukkueen seisomapääty muistutti Jussi Markkasen (27) pelinumeron kuuluvan jatkeeksi SaiPan jäädyttämien Lalli Partisen (3), Petri Skrikon (9) ja Heikki Mälkiän (20) numeroiden perään. Kuva: Pasi Peltola

Eteläkarjalaiset olivat ottaneet asian omakseen. Kisapuiston kapasiteetista jäi täyttämättä vain muutama sata seisomapaikkaa, kun peliin saapui 4527 katsojaa. SaiPallehan ottelulla ei ollut merkitystä. Joukkueen seitsemäs sija oli varmistunut jo aiemmin.

– Heräsin aamulla kello 5.30, ja sen jälkeen ei uni tullut. Enkä todellakaan herää yleensä niin aikaisin. Pelin lopussa viimeisten viiden tai kymmenen minuutin aikana teki tiukkaa pitää ajatukset kasassa. Siinä oli vanha mies aika väsynyt, kun Jukurit sai vielä loppuun neljä minuuttia ylivoimaa, kertasi Markkanen silmät itkuisina.

Pelillisesti kahden kiekon päästäminen taakseen ei ollut Markkaselta mikään huono suoritus, mutta Jukurit vei niillä pisteet mukaansa. Turo Asplund pöllytti Markkasen maalin ylänurkkaa peliajalla ylivoimaosumalla ja Jesper Piitulainen (1+1) jatkoajan voittomaalilla 2–1 yhtä tarkalla laukauksellaan.

– Piitulainen on hyvä ystäväni, mutta olisihan se maali saanut jäädä tekemättä, totesi Markkanen naurahtaen perään.

– Lämmitän kesällä Jussille saunan niin ollaan sujut, kuittasi kauden kymmenennen maalinsa tehnyt Piitulainen virnistäen.

SaiPan omistajiin kuuluvalla Markkasella oli pelaajasopimusta vielä vuosi jäljellä, mutta toinen peräkkäinen rikkonainen kausi sai hänet tekemään päätöksen peliuran loppumisesta tähän kauteen.

– Olisin tietysti toivonut hienompaa loppua, kiitti Markkanen yleisöä, josta suurin osa jäi tappionkin jälkeen kuuntelemaan kiitospuhetta.

Sanat saivat paikalle jääneen runsaslukuisen Jukurien kannattajaryhmän kiljaisemaan, että loppu oli hieno.

– Ai niin, onhan se aina jollekin, Markkanen hymähti ja muisti lopuksi korostaa olevansa jo hyvän matkaa viidennellä kymmenennellä.

– Haluan kiittää hienoista hetkistä, joita olen saanut kokea Kisapuistossa teidän sekä jo teidän isienne ja äitienne edessä!