Jere Seppälä on ottanut ison roolin Ässien puolustuksessa

Jere Seppälä on pelannut alkukaudella Ässien puolustuksessa ykköspakkiparissa Niko Peltolan kanssa. Kuva: Juhani Liuhala

Porin Ässien kausi on alkanut monella tapaa odotetusti. Tilastoihin on kirjattu kaksi jatkoaikavoittoa ja yksi varsinaisen peliajan tappio. Joukkueen uusista pelaajista varsinkin Simon Suoranta on noussut isosti esiin. Porilaisten leirissä voidaan lisäksi olla tyytyväisiä puolustaja Jere Seppälän otteista. Hän on pelannut harjoituskaudesta asti Niko Peltolan kanssa Ässien ykköspakkiparissa.

- Aina päästessäni jäälle, haluan tehdä kaikki asiat pirun hyvin. Vastuuta on tullut ihan mukavasti, ja Peltolan kanssa on helppo pelata. Keskustelemalla haluamme myös saada peliämme koko ajan paremmaksi, Seppälä totesi.

"Henkistä kasvua tuli tuon seurauksena varmasti tosi paljon"

Viime kaudella Seppälä oli yksi niistä harvoista pelaajista, jotka olivat mukana koko kauden Espoon Bluesin organisaatiossa. Vaikka konkurssiin päättynyttä kautta ei voi mitenkään kuvailla mukavaksi, jäi siitä jotain positiivistakin Seppälän ajatuksiin.

- Henkistä kasvua tuli tuon seurauksena varmasti tosi paljon, mikä on ihan hyvä juttu. Ei se tietenkään missään vaiheessa erityisen kivaa ollut, kun pelaajat vaihtuivat koko ajan ja epävarmuus vaivasi. Siitä pitää olla ylpeä, että melkein joka ilta saatiin revittyä hyvä taistelu joukkueesta. Yhden maalin tappioita tuli tosi paljon, mutta ei jääty missään vaiheessa täydellisesti vastustajien jalkoihin, Seppälä kertasi.

Hän saapui Poriin valmentaja Jyrki Ahon vanavedessä. Seppälän mukaan Ässissä parasta on ollut juuri se, että asiat hoituvat sovitusti.

- Olen tykännyt olla täällä todella paljon. Ässät on hoitanut kaikki asiat erinomaisesti. Se on aika tärkeä juttu, kun tietää taustahommien hoituvan.

Seppälä on pienikokoinen (174 cm) puolustaja, mutta hän on yllättävän kamppailuvalmis omassa päädyssä. Kiekollisestikin hänellä on kykyjä parempaan, mitä toistaiseksi on nähty.

- Tehopisteitä en ole vielä hirveästi urallani tehnyt. Mielestäni olen ollut ottelussa silloin parhaimmillani, kun en edes muista pelistä jälkikäteen paljoakaan, vaan keskittyminen on ollut täydellisesti olennaisessa. Huippupeliksi lasken sellaisen suorituksen, missä omiin ei mene maaliakaan, ja pystyn auttamaan joukkuetta hyökkäyspäässäkin, Seppälä totesi.

"Kyllä siinä nousivat perskarvatkin pystyyn"

Ässien ensimmäisessä kotipelissä pelaajien tunnetila oli maksimissa, ja siksi esitys Lukkoa vastaan oli kokonaisuudessaan hyvä. Tiistaina HPK:a vastaan taso ei samalle asteelle noussut kentällä tai katsomossa.

- Kauden kotiavauksessa oli ihan huikea fiilis. Kyllä siinä nousivat perskarvatkin pystyyn, kun saatiin seisomakatsomo meidän taakse. Pelaajien pitää pyrkiä jokaisessa kamppailussa siihen, että saadaan taistelutahto mahdollisimman korkealle. Tiistaina emme pelaajina onnistuneet henkisesti samalla tavalla, ja siksi esityskin oli heti huonompi. Onneksi saatiin siitäkin matsista kaavittua kaksi pistettä, Seppälä pohti.

Ässien kausi jatkuu perjantaina KalPan vieraana, ja lauantaina edessä on reissu Oulun Kärppien kotiluolaan.

- Vaikeita pelejä molemmat, siitä ei ole epäilystäkään. Vastaan tulee kaksi kiekollista joukkuetta, ja meidän pitää olla valmiita tappelemaan poikkeuksellisen kovaa oman maalin edessä. Kuusi pistettä on ainoa tavoite tuolta reissulta, Seppälä kiteytti.