Jere Lehtinen: Ymmärrän hyvin Mikko Koivun päätöksen

Maajoukkueen manageri Jere Lehtinen on innoissaan MM-joukkueesta. Hän sanoi ymmärtävänsä hyvin Mikko Koivun poisjäännin joukkueesta.

– Olen hyvällä mielellä ja innoissani kisajoukkueesta. Meillä on hyvä miksaus kokemusta ja nuoruutta. Kaikki ovat menestyneet jollain tasolla. Leirityksemme oli onnistunut ja viime viikkoina aloimme saada sen joukkueen, jonka halusimme. Oma suorituksemme menee eteenpäin koko ajan.

Lehtinen kuului ratkaisevassa osassa vuoden 1995 MM-kultamitalijoukkueeseen, kun oli kuulussa Tupu, Hupu, Lupu -ketjussa yhdessä Saku Koivun ja Ville Peltosen kanssa. Hän pelasi 14 kautta NHL:ssä Dallas Starsissa voittaen Stanley Cupin vuonna 1999. Yksi Lehtisen keskeisistä rooleista maajoukkueessa onkin yhteydenpito NHL-pelaajiin.

– Vuodet ovat erilaisia. Viime vuonna meillä oli reilut kymmenen pelaajaa Pohjois-Amerikasta, mutta sitä edellisenä oli yksi vähemmän kuin nyt. Olen ollut yhteyksissä kaikkiin. Viisi on sopimuksettomassa tilanteessa, seitsemän on loukkaantuneina ja muilla oli muita syitä. Kaikki olivat kuitenkin halukkaita pelaamaan. Jokaisen pelaajan päätöstä on kunnioitettava, hän sanoi.

Erityisesti Mikko Koivun tilanne on herättänyt mielenkiintoa.

– Hän on aina tullut mielellään ja on kantanut suurta vastuuta kapteenina. Nyt oli raskas kausi, joka alkoi jo World Cupissa. Runkosarjassa Minnesota menestyi hyvin, mutta loppu oli suuri pettymys. Ymmärrän hyvin Koivun päätöksen, ettei hän nyt ole käytettävissä.

Minnesota Wild oli runkosarjassa peräti lännen kakkonen, mutta hävisi heti ensimmäisellä kierroksella St. Louis Bluesille 1–4.

– Toivon, että pelaajat olisivat playoffeissa pitkään. Se on hienoa heidän urilleen, ja vie Suomen kiekkoilua eteenpäin. Mutta jos NHL-kausi päättyi nopeasti, niin on hienoa myös nähdä halukkuus lähteä MM-kisoihin, jatkaa siten kautta ja menestyä, Lehtinen jatkoi.