Jaroslav Otevrel sai ansaitsemaansa kunnioitusta: "Olen patasydän"

Jaroslav Otevrel yhdessä vaimonsa Martinan kanssa. Taustalla tytär Tereza. Kuva: Juhani Liuhala

Ässien ja TPS:n välisessä ottelussa itse peli oli monelta osin taka-alalla, vaikka se tärkeä molemmille joukkueille olikin.

Kaiken keskiössä oli kunniavieraana oleva Jaroslav Otevrel. Tarina, jonka kaikki jääkiekkoa seuraavat tietävät. Tarina, joka on yksi synkimmistä suomalaisessa liigahistoriassa. Tarina, mistä puhuminen on edelleen vaikeaa. Muistot pelaajasta ovat lämpimiä, mutta ne ovat jääneet karmean tapahtuman alle.

Neliraajahalvaantunut Otevrel oli ennen perjantaita käynyt edellisen kerran Porissa vuonna 1998, vain kaksi vuotta tragediansa jälkeen. Ässät korjasi tämän kutsumalla hänet juhlakaudella kunniavieraakseen. Otevrelille haluttiin näyttää, ettei häntä ole unohdettu.

Yleisö aloitti taputtamisen jo ennen kuin Otevrel edes tuli jäälle. Seisomakatsomossa oli myös lakana, jossa komeili Otevrelin kuva. Tunnelma hallissa oli samaan aikaan iloinen, liikuttunut ja haikea. Monen silmäkulmaa koristi kyynel, jos toinenkin.

- Olen todella otettu, että olette kutsuneet minut tänne. On hienoa, että seura muistaa meitäkin, jotka olemme lajin parissa loukkaantuneet. Rinnassani sykkii patasydän, Otevrel lähetti terveisensä yleisölle Veli-Pekka Ketolan välityksellä.

Siinä vaiheessa, kun Otevrel mainitsi olevansa patasydän, koko halli huusi.

Erätauolla fanit saivat tavata Otevrelin ja ottaa yhteiskuvan tämän kanssa.

Julkisuuden valokeilan ulkopuolella mielellään viihtyvä Otevrel ei ollut tilanteessa suurimmassa elementissään, mutta hänen perheelleen tilaisuus tuntui olevan tärkeä. Vaimo Martina ja 15-vuotias tytär Tereza nauttivat silminnähden kunnioituksesta, mitä Jaroslav osakseen keräsi.

Velmu tshekki myös yllätti yhden kuvaan tulevan kannattajan, toteamalla tälle selvällä suomella ”Morjens”.