Jaroslav Otevrel palaa Isomäkeen - "Emme voi emmekä halua unohtaa häntä"

Suomalainen jääkiekkomaailma järkyttyi sunnuntaina 11. helmikuuta 1996.

Porin Ässät kohtasi tuolloin kotikaukalossaan JyP HT:n. Tavallinen pelitilanne pelin kolmannessa erässä muutti kotijoukkueen tshekkihyökkääjän Jaroslav Otevrelin elämän.

Otevrel luisteli kohti omaa päätyä, kun hän osui jyväskyläläishyökkääjä Marko Virtasen jalkaan. Saman Virtasen, joka nykyään valmentaa JYPiä.

Otevrel menetti tasapainonsa ja jatkoi liukumalla kohti päätyä. Samassa hän törmäsi vierasjoukkueen venäläishyökkääjän Vitali Karamnovin kanssa.

Tshekki ei pystynyt nousemaan jäästä. Hänen kaularankansa vioittui törmäyksessä. Peliura päättyi tuohon hetkeen ja neliraajahalvaukseen.

- Olin Ässien kapteeni ja kentällä, kun Jaroslav Otevrel loukkaantui. On edelleen vaikea saattaa sanoiksi siihen liittyviä tunteita ja ajatuksia, Ässien urheilujohtaja Jari Korpisalo kommentoi seuran verkkosivuilla.

Otevrel menetti törmäyksessä paljon, mutta ei elämäniloaan. Hän asuu nykyään Zlinissä, on naimisissa ja hänellä on 15-vuotias tytär.

- Minulle kuuluu tällä hetkellä hyvää. Elämä etenee rauhallisesti, Otevrel kertoo.

Hän on käynyt Porissa kerran traagisen loukkaantumisensa jälkeen. Lokakuussa 1998 hän kunnioitti läsnäolollaan Ässien ja SaiPan välistä liigaottelua sekä hyväntekeväisyysgaalaa, jossa kerättiin varoja miehen kuntoutukseen.

Seuraava visiitti on jo ovella. Otevrel saapuu kunniavieraaksi 9. helmikuuta Ässät – TPS -otteluun.

- Odotan suurella innolla, että näen Isomäen pitkästä aikaa. Paluu Poriin ja Isomäkeen tulee olemaan todella tunteellista, Otevrel uskoo.

- Jaro on osa perhettä ja emme voi emmekä halua unohtaa häntä. On hienoa, että hän tulee katsomaan meitä, Otevrelin loukkaantumisen aikaan Ässien päävalmentajana ja toimitusjohtajana toiminut Veli Pekka Ketola kommentoi.

Jaroslav Otevrel pelasi Ässissä vuosina 1994 – 1996 pudotuspelit mukaan lukien yhteensä 100 ottelua tehoin 24+48 =72. Tshekkihyökkääjä oli Ässien mukana voittamassa SM-pronssia keväällä 1995.

Ässät on ottanut hänen pelinumeronsa 89 pois käytöstä.

- Aikanaan pikkupoikana huoli Otevrelin kunnosta oli suuri ja onnettomuutta oli erittäin vaikea ymmärtää. Hänen paluunsa Pataperheen keskelle tulee olemaan varmuudella tunteikas meille kaikille, Ässien markkinointipäällikkö Jaakko Ruusunen miettii.