Jarno Kärki tähtää kirvesrinnoista taalakaukaloihin

Jarno Kärki morjesteli Tapparan pukukovin edustalla jo helmikuussa Ässien ollessa Ilveksen vieraana. Kuva: Jukka Rautio / Europhoto
Jarno Kärki morjesteli Tapparan pukukovin edustalla jo helmikuussa Ässien ollessa Ilveksen vieraana. Kuva: Jukka Rautio / Europhoto

Eräs Tapparan kärkihankinnoista ensi kaudelle on Ässistä kirvesrintoihin siirtynyt 22-vuotias hyökkääjä Jarno Kärki.

Maajoukkuedebyytinkin EHT:llä päättyneellä kaudella tehnyt porilainen

- Tappara on aika vetovoimainen joukkue tällä hetkellä. Itsekin kun olen nuori pelaaja, niin tällainen paketti kuulostaa hyvältä: joukkue menestyy, ja itse voi kehittyä ja ottaa sen kuuluisan seuraavan askeleen, minkä uskon olevan Pohjois-Amerikassa. Kyllähän Tappara vaikuttaa todella hyvältä paikalta.

Koko tähänastisen uransa Ässissä pelannut Kärki ei lähtenyt Tampereelle mukavan elämän perässä, vaan tiesi vaatimustason olevan mestaruusseurassa kova.

- Muutaman viikon olen täällä jo ollut, ja on kyllä vastannut odotuksia. Todella kova vaatimustaso, harjoitellaan kovaa mutta fiksusti ainakin minun henkilökohtaisiin tarpeisiini nähden. Pelaajalle se ykkösjuttu kuitenkin on se, että pystyy tavoittelemaan niitä omia rajojaan ja kehittymään pelaajana.

194-senttinen Kärki olisi sijoittunut tämän kauden pistelukemillaan viime kauden Tapparan sisäisessä pistepörssissä sijalle yhdeksän. Tavoitteena on kuitenkin ottaa heti kättelyssä uudessakin joukkueessa iso rooli.

Ei ole tarkoitus alkaa mitään totuttelemaan, vaan tavoitteena on ottaa heti iso rooli.

- Ei ole tarkoitus alkaa mitään totuttelemaan, vaan tavoitteena on ottaa heti iso rooli. Haluaisin tietenkin pelata ylivoimaa ja saada pelata muutenkin isoja minuutteja. Meillä on todella hyvä joukkue ja laadukas hyökkäys, joten siellä on kyllä kovaa kilpailua, mutta mikäpä sen parempaa.

Tapparan pelityyli muuttuu Jukka Rautakorven puheiden mukaan viime kaudesta nopeammaksi ja yksilökeskeisemmäksi. Miten ensi kauden Tapparan pelifilosofia sopii porilaiselle?

- Pelityyleistä ehkä puhutaan vähän liikaa. Tappara kuitenkin viime vuonnakin teki Liigassa eniten maaleja, vaikka pelityyliä haukuttiin tylsäksi. Täällä pelataan hyökkäävää jääkiekkoa, ja nyt on niin kova materiaali - sekä hyökkäys että puolustus - että taitoa varmasti löytyy. Eikä täällä aleta luovuutta mitenkään tappamaan, peli lähtee pelaajista, kuten Rautakorpi sanoi.

Kärki on yksi kymmenestä tapparalaisesta, jotka ovat viimeisen parin kauden aikana saaneet maajoukkuekutsun. Joukkue on siis täynnä tähtipelaajia. Kärki näkee sen olevan yksi joukkueen suurimmista eduista.

Meillä on paitsi laadukas, niin myös todella nuori joukkue. Ehkä juuri sellainen kuin Tapparan kuuluukin olla.

- Paljon erityylisiä pelaajia. Tavoitteena on ollut saada hyvät kemiat ketjujen ja joukkueen sisälle. Meillä on paitsi laadukas, niin myös todella nuori joukkue. Ehkä juuri sellainen kuin Tapparan kuuluukin olla. Paljon nuoria pelaajia, jotka haastavat toisiaan ja potkivat toisiaan eteenpäin. Luulen että tulee hieno kausi, kun kaikki kehittyvät ja menevät kauden mittaan eteenpäin.

Kaudella 2015-16 tulokkaana 17 maalia takonut Kärki on tottunut olemaan yksi joukkueensa avainpelaajista. Tapparassa ei kuitenkaan peliaikaa anneta tarjottimella.

- Yksi syy, miksi tänne tulin, oli että haluan haastaa itseäni. Minulle se ainakin sopii parhaiten, että joudun joka päivä tappelemaan siitä omastakin pelipaikastani ja peliajastani. Ja tietenkin kun on hyvät joukkuekaverit, niin on myös hyvät ketjukaverit, minkä kautta on helpompi menestyä henkilökohtaisestikin ja itsekin saa onnistumisia.

Kaksinkertaisen mestarijoukkueen itsestäänselvänä tavoitteena on luonnollisesti mestaruus, mutta yhtä selvät ovat Kärjen kuviot, mihin hän haluaa Tappara-ajan jälkeen seuraavaksi siirtyä.

- Kyllä tavoite on se, että viimeistään kahden vuoden päästä suuntana on Pohjois-Amerikka. Pitää täällä kehittyä pelaajana niin paljon, että on valmis ottamaan sen seuraavan stepin. Totta kai tavoite on menestyä joukkueena siinä samalla, mikä on minulle henkilökohtaisesti myös oppimiskysymys: en ole koskaan oikeastaan pelannut paljon playoffs-pelejä tai mennyt pudotuspeleissä pitkälle. Haluan nähdä mihin omat rahkeet riittävät, ja toivotaan että se parin vuoden päästä tuo hedelmää ja suuntana on Pohjois-Amerikka.