Jarno Kärki palaa innokkaana tositoimiin

Jarno Kärjen alkukausi on sujunut pääasiassa loukkaantumisten kanssa tuskaillessa. Kuva: Juhani Liuhala

Ennen kauden alkua yksi Ässien mielenkiintoisimmista pelaajista oli hyökkääjä Jarno Kärki. Viime kaudella hän latoi runkosarjassa mukavat 36 pistettä. Vaikka kesä meni pääasiassa sairastuvan puolella, odotettiin Kärjeltä isoa panosta patapaitojen hyökkäyspelissä. Huono onni seurasi kuitenkin pelaajaa runkosarjaankin, kun hän jouti sivuun pelikentiltä noin kuudeksi viikoksi vasta muutaman pelatun ottelun jälkeen. Paluu takaisin tositoimiin tapahtuu keskiviikkona Ilvestä vastaan.

- Todella mukava on päästä taas pelaamaan ja odotan sitä totta kai innolla. Viime viikosta asti olen voinut harjoitella ihan täysipainoisesti, joten mitään ongelmaa ei enää pitäisi olla, Kärki totesi.

"Ensimmäiset viikot noissa tapauksissa ovat vaikeimpia"

Loukkaantumiset ovat aina poikkeuksellisen turhauttavia pelaajille, ja Kärki on urallaan kokenut oman osansa tästä puolesta. Varsinkin A-junioreissa pelatessaan hän joutui olemaan pitkiä aikoja katsomon puolella, kun muu joukkue taisteli jäällä.

- Kesällä minulta korjattiin leikkauksella rakenteellinen vika. Se oli silti henkisesti suhteellisen helppoa aikaa, kun koko ajan tiesin toipumisennusteen olevan hyvä runkosarjaa ajatellen. KalPaa vastaan tuli sitten epäonninen törmäys, ja taas tuli lisää pakkolepoa. Ensimmäiset viikot noissa tapauksissa ovat vaikeimpia, kun kokonaisuudessa on paljon epätietoisuutta, Kärki analysoi.

Ässien hyökkäyspeli kaipaa ilman muuta Kärjen kaltaista pelaajaa, joka pystyy omilla oivalluksillaan luomaan joukkueelle tärkeitä maaleja. Pelituntuman puute on tällä hetkellä kiistaton, mutta Kärki ei usko sen haittaavan liikaa hänen suorituksiaan.

- Olen pelannut viimeiseen seitsemään kuukauteen vain viisi ottelua, mikä on kieltämättä aika vähän. Siitä huolimatta luotan omiin vahvuuksiini. En mene hakemaan pelkkää tuntumaa, vaan odotan itseltäni onnistumisia. Mikäli pelaan tulosyksikössä, on tehoja tultava, Kärki näki.

Varsinkin Ässien ylivoimaan Kärki saattaa olla se kaivattu puuttuva palanen. Patapaidat ovat tällä hetkellä koko liigan huonoin ylivoimajoukkue. Prosentti 7,84 on masentava, eikä sillä pitkässä juoksussa menestytä ilman pienimuotoista ihmettä.

"Siellä on nyt pieni henkinen takalukko päällä ylivoiman osalta"

- Ei yksi pelaaja pysty ylivoimaa ratkaisevasti muuttamaan, mutta ilman muuta haluan olla joukkueelle avuksi tällä osa-alueella. Siellä on nyt pieni henkinen takalukko päällä ylivoiman osalta. Kunhan se aukeaa, alkaa maaleja taatusti tulla enemmän. Hyvää on se, että tasakentällisin paketti on ihan laadukkaalla mallilla.

Ässät palaa maaottelutauolta tositoimiin kolmen vieraspelin voimin. Kaksi ensimmäistä niistä pelataan peräkkäisinä päivinä. Keskiviikkona porilaiset kohtaavat Ilveksen ja torstaina edessä on taisto Helsingin IFK:ta vastaan. Alkukaudella Ässät on pystynyt voittamaan vain kaksi seitsemästä vierasmatsistaan.

- Olisi ehdottoman tärkeää saada pienen tauon jälkeen hyvä draivi vieraspeleihin. Meidän pitää pystyä pelaamaan vieraissa paremmin kuin alkukaudella, se on ihan selvä asia. Nyt meillä on erinomainen mahdollisuus muuttaa kurssia. Jatkoakin ajatellen nämä ovat meille tosi tärkeitä pelejä, Kärki pohti.