Jarno Kärki: "Ei tämä ole minulle vain yksi ottelu muiden joukossa"

Jarno Kärki pääsee jälleen taistelemaan Tapparaa vastaan. Kuva: Jukka Rautio/Europhoto

Ässät kohtaa lauantaina Tapparan kotikaukalossaan. Joukkueella on taistossa mukavasti panosta pisteidenkin muodossa, mutta yhdelle pelaajalle kamppailu on vielä muiltakin osin normaalia isompi.

Kyseinen pelaaja on Jarno Kärki. Täksi kaudeksi Tapparaan siirtynyt hyökkääjä ei kirvespaidoissa onnistunut. Paljon siitä on jo eri paikoissa puhuttu, mutta mainitaan asia vielä kertaalleen. Tampereella tahkottuun 19 otteluun syntyi todella vaatimattomat tehot 0+1. Se on määrä, joka saa Kärjen edelleen hämilleen.

- En ihan oikeasti ymmärrä, miten saatoin vetää parikymmentä peliä vain yhden syöttöpisteen saldolla. Se on hämmentävä juttu, Kärki naurahtaa.

Paluu Poriin on tuonut pistesarakkeeseenkin tapahtumia tasaisesti. 35 ottelua Ässissä ovat tuottaneet mukavat pisteet 14+12. Kärjen vuoden 2018 pelimäärä on nyt sama kuin Tapparassa, eli 19. Tulos vain on aavistuksen erilainen. Vuoden 2018 aikana hänen saldonsa on lähes piste per peli, mukavalla lukemalla 9+9.

Pakko siis kysyä, millä tavoin Jarno Kärki on nyt eri pelaaja kuin se, joka tahkosi Tapparassa?

- Aika paljon vapautuneempi ja rohkeampi pelaaja Ässissä vetää kuin alkukaudella Tapparassa. Tämä nykyinen mies on se normaali minä. Tosi mukava on ollut pelata Ässissä, ja pelaaminen on illasta toiseen kivaa. Minulla ei ole mitään valittamista, Kärki hymyili.

Mitä Tapparan kohtaaminen sitten hänelle merkitsee?

- Ei tämä ole minulle vain yksi ottelu muiden joukossa. Sellaista olisi turha väittää. Todella kova nippu sieltä on Poriin tulossa kyläilemään. Täällä on kuitenkin lauantaina varmaan tupa täynnä, eikä ole tulossa kiva ilta Tapparalle millään tavalla. Meidän täytyy tietysti pitää huoli siitä, että kaukalossa pystymme parhaimpaamme.

Ässät oli torstaina jopa erinomainen, kun SaiPa vieraili Porissa. Kolme ensimmäistä ketjua onnistuivat kaikki maalinteossa ja muutenkin meno oli raikasta.

Erityisen tasaisesti joukkue ei ole silti kauden aikana pystynyt esiintymään. Koskaan ei ole voinut olla etukäteen varma siitä, millainen suoritus joukkueelta nähdään. Konttauksiakin on mukaan mahtunut. Oliko olympiatauolta palannut pirteä ryhmä se Ässät, mikä tullaan näkemään jatkossakin kaukalossa?

- Tauko teki meille hyvää. Saatiin harjoiteltua hyvin, mutta myös levättyä riittävästi. Meillä on aika taitava joukkue, mikä johtaa parhaimmillaan hyviin suorituksiin. Välillä työnteko on kuitenkin jäänyt kamppailuissa vähän vajaaksi, ja silloin esitys on ollut huono, Kärki analysoi.

- Meidän pitää vaan saada kaivettua se asenne ja työnteko mukaan jokaiseen matsiin, niin tulostakin tulee. Taitoa nipussa on taatusti riittävästi.

Ässät on tällä hetkellä sarjassa yhdeksäntenä. Pelicans on tasapisteissä kymmenentenä, ja Ilves on neljä pistettä patapaitoja perässä sijalla 11. Mikäli Ässät saa kaadettua Tapparan varsinaisella peliajalla, olisi se porilaisille todella iso loikka kohti pudotuspelejä. Tapparan puolestaan on voitettava peli, jos se haluaa saavuttaa toisen sijan runkosarjassa.

Panosta siis riittää.