Jari Korpisalo: "Valmentajan vaihtaminen on ollut onnistunut prosessi"

Jari Korpisalo oli pelaajana mukana 90-luvulla, kun Ässät ja Lukko kohtasivat pudotuspeleissä. Kuva: Jukka Rautio/Europhoto

Ässien ja Lukon edellinen kohtaaminen pudotuspeleissä on vuodelta 1995, kun Ässät voitti pronssipelin. Kaudella 1991-92 joukkueet kohtasivat paras kolmesta pudotuspelisarjassa, missä Ässät oli myös parempi. Molemmissa sarjoissa mukana pelaajana hääri Ässien nykyinen urheilijohtaja Jari Korpisalo.

- Ne olivat hienoja pelejä, sen muistan, vaikka pitkä aika on jo kulunut. Aina näiden joukkueiden kohtaaminen tuo lisäväriä otteluun. Toivottavasti katsomossakin saadaan kunnon meteli päälle, Korpisalo hymyili.

Ässät ja nimenomaan Korpisalo tekivät tammikuussa kovan päätöksen, kun Jyrki Aho sai lähteä patapaitojen päävalmentajan tontilta. Tilalle nostettiin Mikael Kotkaniemi. Joukkueen kurssi ei lähtenyt kääntymään välittömästi, mutta pikku hiljaa pelillinen taso on noussut. Olympiatauolla palaset loksahtivat kunnolla paikoilleen. Ahon kanssa pistekeskiarvo oli 1,4, kun Kotkaniemen kanssa se oli 1,6.

- Itse luotin koko ajan, että homma lähtee oikeaan suuntaan jossain vaiheessa. Pelaamisessa oli paljon hyviä juttuja jo ennen olympiataukoa, mutta aina se ei näkynyt tuloksessa asti. Ilme oli kuitenkin yleisellä tasolla paljon parempi. Valmentajan vaihtaminen on ollut onnistunut prosessi, ja olemme saaneet kaukaloon toivottuja elementtejä, Korpisalo näki.

Erityisesti Ässien kotipelaaminen on mennyt eteenpäin Kotkaniemen alaisuudessa. Viimeisen viiden ottelun tulos Isomäki-areenassa on yksiselitteisen kova. Täydet 15 pistettä maalierolla 21-5. Vastassa on ollut muun muassa TPS, Tappara ja HIFK. Tämä asia miellyttää Korpisaloa kaikkein eniten.

- Juuri tätä toivoimme. Olemme voittaneet pelejä, mutta myös kontrolloineet niitä. Joukkue on pelannut järkevästi ja rohkeasti kiekon kanssa. Pelaajat ovat selvästi ottaneet vastaan valmentajan tarjoaman pelitavan. Se on todella tärkeä juttu, Korpisalo mietti.

Ässissä on edelleen paljon pelaajia, joilla ei ole toistaiseksi sopimusta mihinkään ensi kaudesta. Pudotuspelit ovat sellainen näyteikkuna, missä Korpisalo aikoo olla erityisen tarkkana. Jatkosopimuksia on edelleen tarjolla.

- Nämä ovat sellaisia pelejä, missä pelaaja voi tehdä ratkaisevan vaikutuksen valmennukseen ja myös minuun. Itse pidän todella isona juttuna, jos joku onnistuu pudotuspeleissä hyvällä tasolla ja pystyy nimenomaan siellä auttamaan joukkuetta voittamaan, Korpisalo painotti.