Jantunen jälleen Pelicansin riveissä

Lahden liigaillassa on luvassa muutakin kuin pelkkää perjantaihuumaa. Paikallishenkisestä väännöstä KooKoon kanssa tulee toisen polven Jantusen eli Jonnen ja samalla myös heinolalaissyntyisen Aleksi Ekin ensimmäinen liigapeli.

Antti Tyrväinen palaa Pelicansin kokoonpanoon ja saa nelosketjussa laitahyökkääjäkseen Jonne Jantusen, lahtelaislegenda Marko Jantusen pojan. Kuva: Jukka Rautio/Europhoto

Kiekkolegenda Marko Jantusen poika Jonne Jantunen on 21-vuotias. Kaksikosta tulee seuran tiedotteen mukaan ensimmäinen pääsarjaa pelannut isä ja poika Pelicans-historiassa.

Ilmaisulla Pelicans pyyhkii historiastaan kaikenlaisilla Reipas-nimillä Lahdessa pelatut pääsarjakaudet. Kovin kauaa ei nimittäin ole siitä, kun Anrei Hakulinen edusti Pelicansia isänsä Markun (Kiekkoreipas) jalanjäljissä.

– Samanlaista liukua ja taitoa on kuin isällään, kuvailee Pelicansin valmentaja Petri Matikainen Jonnea seuran verkkosivuilla.

Jantunen on laidalla nelosketjussa, jonka keskellä paluu kaukaloihin tekee tervehtynyt Antti Tyrväinen. Jantunen kokosi viime kaudella Pelicansin A-junnuissa 13+18 tehopistettä.

Seiskapakkina illalla aloittava Ek, 18, pelasi vielä suurimman osan viime kaudesta A-nuorten toiseksi korkeimmalla sarjatasolla Vierumäki Unitedissa.

– Ek on varsinainen Härmän häjy. Hän vakuutti jo Grazin turnauksessa (harjoituspeleissä) ja osoitti pystyvänsä pelaamaan miesten pelejä. Odotamme molemmilta nuorilta hyviä otteita, kuvailee Matikainen lupaillen siis Ekillekin peliaikaa.

Pelipaikkoja aukesi, kun loukkaantumisten vuoksi jo aiemmin sivussa olleiden Aleksi Mustosen, Hannes Björnisen ja Joonas Alanteen jatkoksi sairaslistalle ilmestyivät Iikka Kangasniemi ja Juha Leimu.

KooKoon nimekkäämmästä osastosta puuttuvat yhä Eero Savilahti ja edellispeliä ennen sivuun joutunut Siim Liivik.

Samu Perhonen aloittaa kouvolalaismaalilla kauden neljännen pelinsä.

Pelicans

Taavi Vartiainen–Miska Siikonen–Vadim Pereskokov; Jordan Rowley–Mikko Kousa

Aleksi Rekonen–Artturi Toivola–Kimi Koivisto; Libor Sulak–Stefan Lassen

Joel Mustonen–Roope Elimäki–Jesse Saarinen; Nico Manelius–Casimir Jürgens

Arttu Heikkinen–Antti Tyrväinen–Jonne Jantunen; Aleksi Ek (7. puolustaja)

Maalilla Janna Juvonen (Joona Voutilainen)

KooKoo

Toni Kähkönen–Michael Keränen–Tomi Leivo; Miro Keskitalo–Emil Kristensen

Ville Vainikainen–Miikka Pitkänen–Patrick Bjorkstrand; Niko Tuhkanen–Jake Newton

Anrei Hakulinen–Mikko Virtanen–Toni Hyvärinen; Jyri Niemi–Arttu Pelli

Sami Tamminen–Jan-Mikael Juutilainen–Eetu Pöysti; Ville Järvinen (7. puolustaja)

Maalilla Samu Perhonen (Juha Järvenpää)