Janecky Jokereiden 50-vuotisjuhlapelin kunniavieraana

 

Paljain päin taivasalla. Talviklassikko Kaj Linna, Markku Hurme ja Kimmo Kuhta antavat näennäistä painetta Otakar Janeckylle Olympiastadionilla pelatun Talviklassikon esiottelussa 2014. Kuva: Petteri Paalasmaa/All Over Press

Tšekkisentteri Otakar Janecky pelasi Suomessa yhteensä 450 runkosarjaottelua tehoin 133+346=479, joista Jokereissa 355 ottelua pistein 99+279=378.

Janecky on edelleen liigahistorian tehokkain ulkomaalaispelaaja, mutta TPS:n kanadalaishyökkääjä Eric Perrin on 466 tehopisteellään jo hyvin lähellä tšekkitaiturin lukemia.

Janecky oli mukana voittamassa kaikkia Jokereiden 90-luvun neljää Suomen mestaruutta ja oli yksi seuran 90-luvun kultavuosien pääarkkitehdeistä. Aina hymyileväinen Janecky saapui Helsinkiin torstaina.

Kutsu Jokereiden juhlaotteluun oli Otolle mieluinen.

– Tykkään Suomesta, tämä on kuin toinen kotimaani. On aina kivaa nähdä vanhoja pelikavereita vuosien takaa. Vanhoja ystäviä, fanit, areena, kaikki tutut jokerijutut, Janecky hymyili lentokentällä.

Vanha ketjukaveri Petri Varis saapui lentokentälle Janeckyä vastaan.

– Petrin tulo oli iso yllätys, hän sopii oikein hyvin autonkuljettajaksi. Olen seurannut Jokereiden pelejä. Jokerit on voittanut paljon otteluita, mutta edellisestä matsista tuli tappio. Toivottavasti voitamme perjantaina, että voimme juhlia sitä kaikki yhdessä, Janecky tunnelmoi Jokereiden tiedotteessa.

Varis on puolestaan koko jokerihistorian paras maalintekijä ja tehokkain pelaaja pistein 200+220=420. Hän pelasi Jokereissa yhteensä 12 kaudella ja voitti seurassa kolme Suomen mestaruutta sekä neljä hopeaa.

Nykyisin Varis toimii Jokereiden lähettiläänä ja vierailee esimerkiksi ottelutapahtumissa aitioissa kertomassa tarinoita menneistä vuosista.

Jokereiden 90-luvun menestys nojasi vahvasti Variksen, Janeckyn ja Juha Lindin muodostamaa hyökkäyskolmikkoon.

– Nostaisin Ströban (Mika Strömberg) ja Waden (Waltteri Immonen) myös mukaan. Meillä oli toimiva kokonaisuus, jossa kaikki tiesivät mitä tekivät ja mitä toiset odottivat. Jokainen tykkäsi omasta roolistaan. Kaikki olivat ylpeitä ja tyytyväisiä omaan rooliinsa, Varis muistutti viisikon täydentäneiden puolustajien merkityksestä.

Jokereiden juhlaottelu Dinamo Minskiä vastaan alkaa Hartwall Arenalla perjantaina kello 18.30.